Vannak olyan McDonald’s éttermek, ahol arra is lehetőség van, hogy az egész mobiltelefont fertőtlenítsük. Nem is akárhogyan.

Az utóbbi években egyre fontosabbá vált a higiénia, különösen a koronavírus-járvány kitörése után. Mindenhol megjelentek a kézfertőtlenítők, melyekért Magyarországon is harcok törtek ki a boltokban. Van egy ország azonban, ahol a higiénia és a tisztaság évszázadok óta fontos szerepet játszik az emberek életében.

Ez Japán, ahol a McDonald’s mellékhelyiségében még a mobilunkat is fertőtleníteni tudjuk.

Nemrég a Twitteren jelent meg egy kis videó arról, hogy a japán Mekiben egy úgynevezett WOSH mosdó kapott helyet, ami nem csak a víz 98 százalékát újrahasznosítja, de még az alapos kézmosás (30 másodperc) idejét is jelzi. A mosdó oldalán pedig egy kis nyílás kapott helyet, ahová a mobilunkat tudjuk behelyezni. Ezzel gyakorlatilag nem csak a kezünk, de a mobilunk is steril lesz.

 

A dolognak egyébként ebszolút van értelme, ugyanis sokszor nem gondolunk arra, hogy bár kezet mosunk, a folyton kezünkben lévő mobil szintén tele lehet baktériumokkal. Az ilyesfajta tisztaságra való törekvés egyébként nem újdonság Japánban. Ott az utcák, a boltok, az éttermek rendkívül tiszták és rendezettek. A boltosok például minden reggel lemossák az egész járdát a bolt előtt.

Ezt láttad már?

Tartsd meg az aprót, te … – Így szedi áldozatait a Black Friday!

 

×