Az Nvidia nem dobja ki csak úgy a projektet.

Az Nvidia szeptember végén leplezte le legújabb szériáját, mely az RTX 40 – Ada Lovelace kódnevet viseli magán. Első körben, ahogy az lenni szokott az erősebb kártyák érkeznek meg a boltok polcaira. Pár hete az RTX 4090 elérhető már a maximalistáknak, ám nem ez volt az egyetlen VGA, amit bemutatott az óriáscég.

Az RTX 4090 mellé papíron két RTX 4080 érkezett volna. Hiába az azonos név, az egyik variáns jelentősen gyengébb lett volna a másiknál. Az Nvidia is érezte, hogy ez így roppant félrevezető lehet, ezért kaszálták is a 12GB-os 4080 ötletét.

Átnevezve érkezhet meg az újdonság!

Ahogy azt sejteni lehetett, a cég egy teljesen elkészült fejlesztést nem dob ki csak úgy a kukába. Sokan arra tippeltek már jóval a fenti szivárgás előtt is, hogy RTX 4070 vagy RTX 4070 Ti néven érkezhet majd meg a 2023-as év első felében.

Úgy látszik nekik lett igazuk, a veterán Nvidia leaker, kopite7kimi kedden hintette el, hogy RTX 4070 Ti-ként születik újjá. A specifikáció nem változik, 7680 CUDA mag és 12GB GDDR6X memória várja majd a potenciális vásárlókat. Az iparági források alapján valamikor januárban érkezhet majd meg a kártya, az árcédula változásáról egyelőre nincsenek információk.

Kapaszkodj BOY! – A Cadillac bemutatta az egyedi Kratos luxusautót

×