Csak megérte annak idején nyomkodni azt a GameCube-ot.

Az európai régióban nem igazán népszerű NASCAR martinville-i futamán olyan mozzanatot láthattak a nézők, melyre minden videójátékos joggal lehet büszke. Az idényzárón nagy volt a tét, hiszen itt dőlt el, hogy a bajnoki címért mely versenyzők harcolhatnak majd. A nap sztárja egyértelműen Ross Chastain volt, aki az utolsó kört még csak a 10. helyen kezdte meg. Jól tudta, hogy a két másodperces hátránya egyet jelent a rájátszás kihagyásával, ezért mindent egy lapra tett fel.

Az autós játékokból ismerős „wall-ride” segítségével pillanatok alatt továbbjutást érő pozícióba küzdötte át magát!

 

Az utolsó kanyarban a többiekkel ellentétben nem a szokásos ívet választotta Chastain, hanem egy kiadós gázfröccs után a falra tapadva, némi törmelékkel megfűszerezve, ám extra sebességgel egészen az ötödik helyig repítette autóját. Ez a manőver egyet jelentett azzal, hogy ő is ott lehet a bajnoki döntőben.

A rutinos NASCAR, Assetto Corsa vagy épp Forza Motorsport játékosok egyből elismerésüket fejezték ki a pilótának, de Fernando Alonso is az év legjobb pillanataként tartja számon az esetet. A sportág rajongói és a versenytársak egy része is elismerően nyilatkozott az esetről, ám néhányan tisztességtelennek és veszélyesnek ítélték meg azt. A legjobb az egészben, hogy Ross Chastain maga is elismerte, hogy a 2005-ös GameCube NASCAR játékból vette az ihletet. 

Óriási bajban a Sony! – Egyre rosszabbak a PlayStation számai

×