A Dexerto csapata gyűjtötte össze a legjobban hiányzó megoldásokat.

A Call of Duty 4 2007-es megjelenése óta rengeteg címet köszönthettünk minden évben. Kétségtelen, hogy sok dologban különböztek az egyes játékok, ám voltak olyan elemek, melyek szinte mindig visszatértek. A játékosoknak is feltűnt, hogy a Modern Warfare II-ből több, régóta alapnak is tekinthető funkció hiányzik. Ezek egy részét a jövőben implementálhatják a fejlesztők, ám sajnos nem biztos, hogy ez így is lesz. A Dexerto csapata sem volt rest, ki is gyűjtött öt ilyen példát, ám a valóságban ezek száma sokkal több lehet.

Nézzük is, hogy milyen alap elemeket hagytak ki a Call of Duty fejlesztők az idei címből!

Combat Record / Részletes statisztikák

Egy játék, mely ilyen szinten épít a multiplayer módra is, nem engedheti meg magának, hogy ne rendelkezzen részletes statisztikákkal. Jelen pillanatban a játékon belül nem találunk részletes K/D vagy győzelem/vereség arányt, de a legtöbbet használt fegyverünk és a pontosságunk is örök rejtély maradhat. Külsős oldalak nagy eséllyel később hozzáférhetnek ezekhez majd, ám a legtöbb felhasználó ezt inkább a Modern Warfare II-n belül nézegetné.

Ranglisták

A ranglistáknak talán pár éve még nagyobb jelentősége volt, ám most is sokan örülnének az állandó jellegű implementálásának. Kétségtelen, hogy manapság már nagy eséllyel a csalók uralnák ezeket, elég csak a Vanguard hasonló eseteire visszaemlékeznünk. Az elmúlt évek címeiből rendre kimaradtak a ranglisták, csak a játékpl későbbi szakaszában kerültek beállításra. Barátokra szűrve azonban remek versengést teremthetne egy adott közösségen belül, remélhetőleg a fejlesztők is számolnak a ranglistákkal.

Pályaszavazás

A régebbi Call of Duty címekben remek funkció volt a pályaválasztás lehetősége, a közösség többségi szavazással dönthette el a következő helyszínt. A közösségkedvenc mapok így többször pöröghettek, míg a kevésbé favorizált pályákat mellőzhették a játékosok. Érdekesség, hogy a Black Ops Cold Warban is volt hasonló megoldás, így talán előbb-utóbb itt is megjelenhet.

Együtt maradó lobby-k

Egy olyan funkció, mely a modern címekből hiányzik, ám ez nem jelenti azt, hogy ne érkezhetett volna meg a Modern Warfare II-be. Évekig, ha becsatlakoztunk egy lobby-ba, egészen addig együtt maradt, míg az utolsó két játékos ki nem lépett. Manapság, a Skill-Based Match Making miatt ez nem megoldható, ám sokan örülnének egy ilyen lehetőségnek a közösségből, akár az SBMM beáldozásával is.

Halálok a Scoreboardon

Talán ez a legjelentéktelenebb funkció az összes hiányzó közül, ám érthetetlen, hogy miért nem került be a játékba. Sokan arra gyanakodnak, hogy a Call of Duty fejlesztői azt akarják elkerülni, hogy a játékosok aggódjanak az esetlegesen gyenge számok miatt. Ebben is lehet igazság, ám így a jobb játékosok örömét is elveszi egyúttal az Activision és az Infinity Ward. Egyedül a meccs végén kapunk egy részletesebb statisztikát, addig sajnos mellőznünk kell a TAB használatát, ha erre lennénk kíváncsiak.

A fenti öt funkción kívül még ide lehetne sorolni a Pick 10 rendszert, a mini mapos piros pontokat vagy épp a pro perkeket. Remélhetőleg néhány hiányzó megoldás megérkezik majd az elkövetkezendő időszakban, főleg annak függvényében, hogy ezúttal két éves periódussal kalkulálnak a fejlesztők.

Neked mi hiányzik a Modern Warfare II-ből?

Csak óvatosan! – Egy másik dimenzióba repít át a Modern Warfare 2 hibája

×