A nyilatkozat részben barátságos, részben vészjósló, de alapvetően arra megy rá, hogy megnyugtassa a CoD-közösséget. Vajon megelégednek ennyivel?

Phil Spencer. Már megint. Az Xbox-atyaúristen újra a nyilvánosság előtt beszélt a Microsoft és a Sony között dúló háborúról, aminek tárgya és tétje az, hogy

meddig marad PlayStation konzolokon a Call of Duty, miután a világ legsikeresebb sorozatát gyártó ActiVision eladta magát az amerikai cégnek.

Forrás: ActiVision

A PS-nél ugye okkal féltek a CoD kisajátításától, vagyis attól, hogy a minden évben újabb és újabb game-mel jelentkező széria átköltözik Xbox-ra, exkluzív címként. Ez több okból is visszás lenne: egyrészt szakítana azzal a gyakorlattal, hogy csak a saját fejlesztésű játékoknál élvez elsőséget az anyacég platformja, másrészt megtörne a már kialakult gamer közösségek sérthetetlensége, hiszen utólag vonnák meg sokaktól a lehetőséget, hogy mindenki mással egyidőben, azonos feltételekkel férjenek hozzá az új címekhez.

Phil Spencer épp’ ezt a két problémát igyekezett kezelni a Same Brain podcast csatornának adott interjúban – vette észre a Gaming Bible.

„Nem vesszük le a Call of Duty-t a PlayStation-ről. Az arcon csapás nem a mi stílusunk. Ezért nem is áll szándékunkban. Egészen addig, amíg lehet kapni PlayStation-t, szállítani fogjuk a Call of Duty-t PlayStation-re – ahhoz hasonló módon, ahogy a Minecraft-tal jártunk el, miután a birtokunkba került.”

Spencer szavai egyszerre megnyugtatók és vészjóslók, hiszen úgy jelentette be a CoD-címek megmaradását PS-platformokra, hogy közben azok majdani megszűnését vizionálta – persze úgy, hogy Xbox még utána is lesz… Ez lehet csupán egy Sony-nak címzett fricska, viszont ügyes terelés is, hiszen azt nem árulta el konkrétan, hogy az új CoD címek egyidőben érkeznek-e meg az összes platformra, illetve kapnak-e kedvezményeket az Xbox-előfizetők (pl. Game Pass-megjelenésekkel) a franchise címeire.

Mondjuk épp’ az utóbbi tervet irtják ki tövestől a Microsoftot vizsgáló versenyhatóságok:

Megelőző csapás az Xbox-ra: a Call of Duty évekre eltűnhet a Game Pass-ból!

 

×