Képzeld el, hogy megveszed álmaid kocsiját, de nem használhatod – legfeljebb a közeli boltig, meg vissza! Na, valahogy így járt az Xbox a COD-dal.

A vártnál is súlyosabb árat fizethet az Xbox a Brit Versenyhivatal döntése nyomán – írja a VGC: bár megszerzi a Call of Duty-t és egy sor más blockbuster-t birtokló ActiVision Blizzardot,

pont a legnagyobb sikereket, a COD-címeket nem teheti fel a Game Pass-ba!

A game-eket ettől függetlenül persze árulhatja, de az előfizetői lemaradnak bizonyos előnyökről és kedvezményekről, ami aligha fűzi szorosabbra a kapcsolatukat a platformmal – holott épp’ ez lett volna a cél.

Forrás: ActiVision

A Microsoft korán bontott pezsgőt a COD megszerzésére, mert a felvásárlást vizsgálat alá vonó hatóságok tűzzel-vassal betartatják vele az ActiVision és a Sony között fennálló megállapodást, ami

évekre ellehetetleníti, hogy a Call of Duty megjelenjen a Game Pass kínálatában.

 

A hírt az Xbox atyaúristen Phil Spencer is megerősítette: udvarias (de aligha felhőtlen boldogsággal írt) tweetjében a minap leszögezte: tiszteletben tartják a Sony és az ActiVision hatályos megállapodását, ami szavatolja, hogy a COD megmarad a PlayStation Store-ban.

„A Sony fontos része az iparágunknak, és nagyra értékeljük a velük ápolt kapcsolatunkat”

– húzta a fogát az igazgató. Az előzékeny szavak ellenére tudni lehet, hogy a Microsoft-nak a legkevésbé sem tetszik, a brit hatóságok gyakorlata, amivel „kritika nélkül adoptálták a Sony panaszait”.

Forrás: ActiVision

Ha minket kérdezel, nem igazán tehettek mást, sőt, a Game Pass előnyének kizárásával álltak ki legjobban az egyetlen csoport mellett, aki felé elszámolással tartoznak az ügyben, és

ezek mi, gamerek vagyunk.

Az Xbox-osok nyilván elmorzsolnak néhány káromkodást a bajuszuk alatt, amiért ugrott a lehetőség, hogy másoknál olcsóbban kaparintsák meg az évi rendes bestseller COD-címet, de be kell látniuk, hogy kiegyensúlyozott viszonyokat csak úgy lehet garantálni, ha minden platformon azonos áron és feltételekkel jönnek ki a játékok.

Ha erre nem kötelezték volna az Xbox-ot (ami bizarr módon a saját tulajdonát nem értékesítheti úgy, ahogy neki tetszik), az valóban torzította volna a feltételeket – nem csak a Sony és a Microsoft (valamint olyan kisebb szolgáltatók, mint például az Amazon és az Nvidia), hanem gamer és gamer között is – annak függvényében, hogy ki milyen platformon játszik.

Közben persze azon is vérre megy a küzdelem, hogy ki hogyan pimpelje fel a maga konzolját:

Már a stúdiók asztalán csücsülhet a PS5 Pro és a továbbfejlesztett Xbox

 

×