Semmi sem állhat a TikTok kíváncsiságának útjába.

Az elmúlt hónapokban többször is felmerült a CPU paszta kérdésköre az oldalunkon. A legutóbbi bejegyzésünkben az altTech csapatának segítségével arra voltunk kíváncsiak, hogy házi megoldások működhetnek-e pasztaként. A jelöltek között volt a Nutella, a Piros Arany és egy „titkos” keverék is. Úgy tűnik nem csak hazánkban szeretnek kísérletezgetni a különféle kemikáliákkal, TikTokon is egyre több vállalkozó szellemű felhasználóval találkozhatunk.

Az egyik népszerű tartalomgyártó az elmúlt időszakban több megoldást is kipróbált. Van egy videó, amit a TechSpot munkatársai is érdemesnek tartottak kiemelni, hiszen nem várt eredményt hozott. A videó készítője egy sima, átlagos pasztához kevert némi sót is, hogy megnézze mennyire hatékony így a termék.

@mryeester Reply to @nn.dimethyltryptamine grinding up the salt to mix with thermal paste! #pc #pctips #thermalpaste #mryeester ♬ original sound – Lonely Bunker

Úgy tűnik, hogy a sóval javult a paszta rövidtávú hatásfoka!

Bizony, a korábbi 49 fok helyett barátságosabb hőmérsékletet sikerült mérni némi só hozzáadása után. Ennek ellenére természetesen semmilyen körülmények között nem ajánlott megsóznunk, netán borsoznunk az öreg MX-4-et, ám mindig érdekesek az ilyen jellegű kísérletek. A CPU-k, hűtőbordák és hűtők felületein apró tökéletlenségeket találhatunk. Ezek természetesen szabad szemmel általában nem láthatók, de jelenlétük pont elég arra, hogy a felszerelt hűtő teljesítményén rontsanak. A paszta ilyenkor lép a képbe, hogy ezeket az egyenetlenségeket kitöltse és javítsa a hűtő hatásfokát.

×