Akkor kedves Ubisoft, ebből kérnénk az alapjátékot, a Blotherhoodot és a Revelations-t. Köszönjük.

A Ubisoftot 2014-15 környékén nagyon sokat kritizálták, amiért Call of Duty-módjára évente ontja magából az egy kaptafára készült Assassin’s Creed-játékokat, amit meg is hallott, ezért az Origins-szel hatalmasat váltott. Mára az Assassin’s Creed csupán haloványan emlékeztet néhai önmagára, ami egyeseknek nagyon, másoknak viszont annál kevésbé nyerte el a tetszését.

Bár most már nem évente érkeznek az AC-k, úgy tűnik, hogy az „új” recept kifulladni látszik, így a sorozat ismét a megújulás előtt áll. A francia kiadó természetesen alaposan felkészült, hiszen a legutóbbi eseményükön a korábbinál is több AC-t jelentett be, melyek között akad olyan is, ami a klasszikus játékmenetet fogja feltámasztani. Már a bejelentések során is felmerült bennem a kérdés:

ha valóban szeretnének visszanyúlni az alapokhoz, akkor vajon miért nem újítják fel teljesen a kult-klasszikus második részt?!

Az Assassin’s Creed 2 máig a sorozat csúcspontjaként van számon tartva, amit a rajongók is imádnak, az Ezio Collection viszont nem pont úgy sült el, ahogy tervezték. Mostanában egyébként is a remake-ek korát éljük, az AC2 pedig legyen bármilyen fantasztikus is, muszáj bevallanunk hogy eléggé eljárt fölötte az idő, aminek csak jót tenne egy teljeskörű felújítás.

Ez viszont aligha válik valósággá. A Ubisoftra nem kifejezetten jellemző a remake-lés, ők általában ennél olcsóbban, a remasterelésekkel oldják meg az újrakiadásokat. Pedig ha valamivel, hát egy Assassin’s Creed II Remake-kel bankot lehetne robbantani – főleg, ha mondjuk a Unity AnvilNext 2.0 motorját, akkor pedig pláne, ha az Unreal Engine 5-öt használná.

Ez utóbbiról pedig egy kezdetleges, de meggyőző prezentációt is kaptunk a napokban, méghozzá a TeaserPlay nevű YouTube-csatorna jóvoltából. Ők már korábban is készítettek UE5-ös koncepciózus bemutatókat olyan fan-projektekhez, mint például a Peaky Blinders-játék, a GTA IV Remake, vagy nagyon sok más mellett a Dino Crisis Remake, most pedig egy ezekhez nagyon hasonlót készítettek az AC2-höz is.

Fontos azonban kiemelni, hogy ez egy rajongói projekt, ami a nyilvánosan elérhető assetekből és eszközökből lett összerakva. Mindössze csak azt szeretnék megmutatni nekünk, hogy nagyjából milyen lehetne a látványvilága a reneszánszkori olasz nagyvárosoknak AC2 köntösben.

Bár szerintem hasonlóra élesben is bőven volna igény:

Ezt is érdemes elolvasnod:

6 kult-klasszikus játék, aminek a remake-jéért a lelkünket is odaadnánk

 

×