Komoly szintlépést ért el a fájlmegosztók között egy frissen megjelent, blockchain technológián nyugvó szolgáltatás – MUTATJUK!

Elképesztő megoldást talált ki egy új szolgáltató arra, hogy egyszerre minden eddiginél több adatot tudj díjmentesen tárolni és megosztani, ráadásul nagyon biztonságosan.

Az adatbiztonságot decentralizált tárolással oldják meg,

ahelyett, hogy egy központi helyen őriznék mindenedet. A több számítógépre szétterelt megőrzés lehetővé teszi, hogy illetéktelen személy teljes egészében ne férhessen hozzá a feltöltött fájlokhoz – magyarázza a HVG.

A magát szerénytelenül web 3.0 megoldásnak nevező FastVault úgy kínál száz gigabájt átmeneti tárhelyet, hogy biztos lehetsz benne: harmadik fél nem fér hozzá az adataidhoz. Azt egyébként te magad döntöd el, hogy a mással megosztott fájlok automatikusan törlődjenek-e a letöltés után, vagy csak 24 óra elteltével, és persze jelszót is levédheted – így te döntöd el kinek passzolod tovább.

Forrás: Chief Canuck

A használat jelenleg több mint egyszerű, de egyben arról is árulkodik, hogy nem lesz ez mindig ingyen, vagy legalábbis nem ebben a formában. A weboldalon a „Try now” gombra koppintva próbálhatod ki a megosztó béta verzióját, aztán csak dobálgatnod kell a felhőbe a fájlokat (egy számláló jelzi is, hogy a 100 GB-ból éppen mennyit használsz fel).

Előbb-utóbb valószínűleg lesznek rajta fizetős funkciók, amire rá akarnak majd venni, de akkor is: pillanatnyilag kevés hasonlót találsz (ha egyáltalán…), ami ekkora tárhelyet biztosít, a biztonsági megoldás pedig abszolút magáért beszél! ITT tudod kipróbálni.

Kinek ne kéne egy kis plusz felhő, amikor a kedvenc játékaink ekkora helyen terpeszkednek?

A méret a lényeg? – Ez jelenleg a 10 legnagyobb tárhelyigénnyel rendelkező játék

 

×