Modolással bizonyára ezeket is le lehetne körözni.

Régebben sem volt elképzelhetetlen, hogy egy-egy játékot több floppy lemezre vagy épp CD-re osztottak el a gyártók a méretük miatt, ám akkor még teljesen menedzselhető tárhelyigényekkel találkoztunk. A DVD megjelenésével sokáig visszatértek az egylemezes változatok, majd a játékméretek újabb megnövelésével ismételten több adathordozón kaptuk meg a hőn áhított címeket. Ezzel párhuzamosan kezdett elterjedni a Steam és később a többi platform is, ahonnan különféle lemezek használata nélkül bármikor és bárhonnan letölthettük a játékainkat.

Az elmúlt években azonban elképesztő méretekkel találkozhatunk, AAA cím ritkán van 50 GB alatt, de néhány esetben ennek sokszorosát is elkérhetik a játékok. A Gamerant segítségével kiderítjük, hogy melyik tíz játék rendelkezik a legnagyobb tárhelyigénnyel manapság.

10. Mass Effect: Legendary Edition – 120 GB

A Mass Effect Legendary változata kicsit csal, hiszen a Mass Effect, Mass Effect 2 és Mass Effect 3 tartalmát találhatjuk meg benne, így valamennyire indokolt is lehet a tárhelyigény. A játékok mellett a HD textúra csomagok is jelentős szeletet kértek a HDD/SSD-ből.

9. Halo: The Master Chief Collection – 125 GB

5. Red Dead Redemption 2 – 150GB

A Rockstar Games játékai sosem finomkodtak, ha tárhelyről van szó, elég csak a GTA V-re gondolnunk. IIyen szintű és részletes Open-World világok esetén elnéző az ember, hiszen valahol mégiscsak tárolni kell a pályát és végletekig kidolgozott elemeket.

4. Destiny 2: Shadowkeep – 165GB

A Destiny 2 szintén egy meglehetősen részletes világgal körülölelt FPS játék. A Shadowkeep kiegészítővel pedig brutális méretűre nőtt a cím, hiszen rengeteg új helyszín, fegyver és egyéb újdonság gyarapította az amúgy sem szegényes felhozatalt.

3. Quantum Break – 178GB

A Microsoft Studios és Remedy Entertainment által készített TPS nem véletlenül kért magának ekkora tárhelyet. A finomított játékmechanikáért felelős frissítések folyamatosan gyarapították a címet, jó ötlet volt az időutazás témaköréhez nyúlni, de nagy ára volt.

2. Call Of Duty: Modern Warfare – 231 GB

A jelenlegi Call of Duty / Warzone éra első címe, melyben egyjátékos és többjátékos kampány is helyett kapott. Ennek köszönhetően nem túlzás azt mondani, hogy egy 256-os SSD-nyi méretet kért magának kiadáskor, nem finomkodtak a fejlesztők.

1. Call Of Duty: Black Ops Cold War – 250 GB

A következő Call of Duty cím pedig további 19 GB-ot pakolt az előző verzióra, mely sokaknál kiverte a biztosítékot annak idején. Úgy tűnik, hogy a programozók is egyetértettek ezzel. Nem véletlenül nem került fel a Vanguard a listára, hiszen a fejlesztők a 2021-es címnél végre gondoltak a tárhelyoptimalizációra és 100 GB alatti méretet kér magának az aktuális COD cím.

Neked melyik játék foglalja a legtöbb helyet a gépeden?

Akciófigyelő: világháborús shooter is lesz az Epic ajándékai között!

https://leet.hu/jbl-bt/

×