Az utóbbi idők legjobb és leghasznosabb YouTube-os újításai érkeznek.

Rögtön azután, hogy a Google drámai, soha nem látott mértékű áremelést lenget be a YouTube Premium-előfizetésében, egy sor újítást is bejelentettek, melyek hamarosan élesednek a videómegosztó platformon. Az újításoknak pedig örülni is lehet, melyek kicsit pofásabbá és átláthatóbbá teszik a videónézést.

Az egyik újdonsággal, pinch-to-zoom funkcióval a Premium-tagok korábban már megismerkedhettek, legalábbis azok, akik a korai tesztelésben részt vettek. Ezzel a funkcióval tulajdonképpen belenagyíthatunk a videókba, ami leginkább a kreatív tartalmakat fogyasztók számára, esetleg az előzetesekben – vagy Xbox-bejelentésekben – eldugott jelekre vadászó felhasználóknak lesz hasznos. Persze nem nagyíthatunk majd az utolsó pixelig, legfeljebb 8-szoros zoomra lesz lehetőség, és csak táblagépeken és mobilokon.

A másik funkció már jóval univerzálisabb, azaz a legtöbb nézőnek hasznára válik majd. Ezzel a videón belüli kereséseket könnyítik meg úgy, hogy a csúszka alatt mutatja az aktuális képkockát. Ez eddig csak a piros idősáv fölött pillanatképként volt látható, most viszont amolyan filmkockákként alatta jelenik meg – így pedig a legnézettebb részeket jelző görbe sem lesz kitakarva. Ezt az újítást minden platformon be fogják vezetni.

A harmadik, és egyben legérdekesebb frissítésként érkezik az Ambient mód, ami a YouTube felhasználói felületét teszi különlegesebbé.

Ez egy teljesen új, dinamikusan változó kinézet lesz, ami az éppen nézett videó szerint változtatja az alkalmazás hátterét. Ez egy kicsit olyan lesz, mint a tévékhez is vásárolható LED-világítás, ami a képernyőn megjelenő színek szerint változik. Emellett finomítottak a sötét módon, ami ezentúl nem szürke, hanem tényleg koromfekete lesz.

 

Mindezeken felül a Google a YouTube-videók alatt felugró gombokat is teljesen áttervezi: a letöltés, a feliratkozás, a tetszik-nem tetszik, és a megosztás is vadiúj külsőt kap. Továbbá a leírásokban mellékelt linkek mostantól szintén lenyomható gombokként jelennek meg, így nemcsak színben, de megjelenésben is jobban kitűnnek a környezetből, ezáltal könnyebben meg lehet őket találni.

Az újítások mai naptól kezdve fokozatosan kerülnek bevezetésre, az elkövetkező pár héten belül pedig mindenkinél automatikusan frissülni fog.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Új ingyenes fájlküldő: ezzel egyszerre 100 GB-ot is szuperbiztonságosan áttolhatsz!

 

×