Két új alkalmazás és egy régóta kért integráció érkezik első körben.

Kevesen tudják, de az Apple egy időben meglehetősen nyitott volt windowsos applikációk kiadására, elég csak a Safarira gondolnunk. Bizony, 2007 és 2012 között az almás cég ikonikus böngészőjét használhattuk tartalomfogyasztásra PC-n is, ha éppen ahhoz volt kedvünk. A projekt lelövése után gyakorlatilag csak az iTunes és az iCloud for Windows alkalmazások maradtak meg opcióként. Ezt se ok nélkül tette az Apple, a fenti két program leginkább a Mac nélküli iPhone felhasználókat segíti ki, a funkcionalitásuk messze elmarad a MacOS változatokétól.

Úgy tűnik, hogy magasabb szintre léphet a Microsoft x Apple együttműködés!

A Microsoft nem is olyan rég bejelentette, hogy újabb Apple alkalmazások érkeznek meg Windows platformra. Ők pedig egy régóta kért integrációval egészítenék ki az almás cég programozóinak munkáját. Mindeközben az Xbox Series és One konzolokra már meg is érkezett az Apple Music alkalmazás.

Jelenleg az Apple TV és Music használata meglehetősen döcögős Windows alatt. A TV csak böngészőből elérhető, a Music-nél szóba jöhet még az iTunes is a webes lejátszó mellett, de a felhasználói élmény ott sem a legjobb. Az elkövetkezendő hónapokban dedikált Apple TV és Music alkalmazásokat találhatunk majd a Microsoft Store-ban. A Windows 11 beépített Photos alkalmazába pedig megérkezik az iCloud fotókönyvtár támogatása. Szükséges lépés volt az Apple részéről ez, ha tovább akad terjeszkedni. A felhasználók pedig szintén profitálnak ebből, hiszen gyorsabb, szebb és nem utolsó sorban jobban működő alkalmazásokat használhatnak az eddigi alternatívák helyett.

Forrás: HVG

Most már jó vétel? – Az Intel kijavította a videókártyáik legnagyobb hibáját

×