Folyamatosan dolgozik az óriáscég.

Az Intel nemrég bemutatta az ARC széria tetejét, az A750 és A770 modelleket. Bár az cég első komolyabb dedikált videókártya felhozatalából ezek a legerősebb egységek, az Nvidia és AMD párosához képest inkább az alsó-közép szegmenset képviselik. A független tesztek alapvetően pozitívan nyilatkoztak az újdonságokról, ám szoftveres oldalról bőven van még mit javítani.

Intel ARC fogyasztás

Hardveres oldalról a nyers erőt nem számítva a kártyák hatékonyságát, fogyasztását kritizálta a legtöbb oldal, teszter. A játékok alatt tapasztalt extra fogyasztáson még túl lehetne lépni, ám az Intel ARC 2D „Idle” feladatok alatt sem igazán akart 40 watt alá menni. Hogy legyen mihez viszonyítani, RTX 3060 esetében ez 11 watt környékén mozog. A játékokban tapasztalható FPS szám mindeközben teljesen hasonló.

Úgy tűnik, hogy az Intel végre megoldást talált a problémára!

Hamarosan Európába is megérkezhetnek a kedvező árcédulával villogó videókártyák, ám a pontos árazás még nem ismert. Éppen ezért kritikus lehet az ilyen jellegű problémák elhárítása addigra, hiszen sokakat befolyásolhat a vásárlás során. A videocardz információi alapján pár apró beállítás után  sokkal barátságosabb értékeket mértek a felhasználók, az Intel maga tette ezeket a javaslatokat. Az egyik a Native ASPM beállítása BIOS-ban, míg a másik a Windows energiagazdálkodási lehetőségeiben kíván némi matatást. Az Intel ezeket a beállításokat pusztán a driver segítségével nem tudja átállítani, felhasználói beavatkozás szükséges. Ezzel pedig meg is szűnt az egyik legnagyobb probléma, már „csak” a driveres finomítások kellenek.

Te bevállalnál Intel videókártyát? Ha frissítenéd a tudásod:

5+1 dolog, amit mindenképp tudnod kell az új Intel videókártyákról

×