Sokan azt hiszik, hogy a Silent Hill kultikus második részének remake-je PS5-re és PC-re érkezik csak, ez azonban egyáltalán nincs így, csak már megint megtréfáltak az apróbetűs résszel.

Közel 10 év síri csönd után a Silent Hill teljesen megújult erővel támadt fel hamvaiból, amelynek legnagyobb szimbóluma talán a horrorsorozat legjobbjaként számon tartott második rész remake-je. A Konami kult-klasszikusának ilyentén visszatértét egyébként korábban már pletykálgatták, mégis óriási üdvrivalgás övezte a hivatalos leleplezést.

Ez pedig abszolút megérdemelt, hiszen a Layesr of Fearrel, majd a The Mediummal bizonyított Bloober Team szemmel láthatólag apait-anyait belead a Silent Hill 2 remake fejlesztésébe. A játék egyszerűen csodálatosan fest az Unreal Engine 5-ben, de még a megváltozott perspektíva is az előnyére válhat, hiszen így sokkal átélhetőbb, közelibb lesz a borzongás, mint a 2001-es eredetiben.

A bemutató azonban mégsem volt makulátlan, amit kizárólag a bejelentő előzetes legutolsó képkockájának róhatunk fel. Átalában ugyanis ekkor szokták elárulni, hogy milyen platformokra érkezik a játék, eszerint pedig nagyon sokan azt hihették, hogy a Silent Hill 2 Remake PS5-exkluzív lesz. Azok legalábbis, akik nem olvasták el az apróbetűs részt.

Ez azoknak eleve egy nyilvánvaló komikum lehetett, akik követik a játékvilág eseményeit, hiszen jól tudhatják, hogy pont a Sony ágál a Microsoft ellen, miszerint az exkluzívvá szeretné tenni a Blizzard játékait, ezzel is hatalmas piaci előnyre szert téve. Ezt pedig a PlayStation-nél annyira komolyan is gondolták, hogy korábban maga Jim Ryan utazott személyesen Brüsszelbe meggyőzni a szerveket a Microsoft-Activision Blizzard fúzió károsságáról.

Mindeközben azért még bőven ráértek lezsírozni egy üzletet a Konamival, hogy a Silent Hill 2 remake had legyen már PS-exkluzív, ha lehet. 

A TweakTown azonban felhívta rá a figyelmet, hogy ez nagyon nincs így, a Silent Hill 2 Remake egészen nagy valószínűséggel meg fog jelenni Xboxra is, csak egy kicsit tovább kell rá várni. A kultikus horror újrázása ugyanis csak időleges exkluzivitást élvez a Sony játékgépén, és nem lesz teljesen konzolexkluzív, ahogyan a vastagon szedett betűkkel sugallni szeretnék.

Azaz a horrorjáték 12 hónapig kizárólag a PS5-ön lesz játszható, azután pedig a Konami szabadon eldöntheti, hogy plusz profit reményében kiadják-e a játékukat más platformokra, avagy sem.

Egyébként ezzel is hagyománykövetők a Konaminál, mivel 2001-ben ugyancsak a Sony játékgépére, akkor még a PS2-re jelent meg először a játékuk, és csak azután érkezett PC-re, majd portolták Xboxra. Akkor viszont nagyon sok különbség nem volt a verziók között – Xboxon talán jobbak voltak az effektek, ezúttal viszont PS5-ön valószínűleg jobban fognak szórakozni a játékosok.

Egyrészt a PS5-ön támogatni fogja a Tempest 3D audió-technológiát, aminek köszönhetően „háromdimenziós” hanghatások mellett kakálhatjuk majd össze magunkat. Másrészt Xbox kontrollerei nem rendelkeznek haptikus visszacsatolással, míg a PS5 új DualSense kontrollerei igen. Hogy a Silent Hill 2 Remake pontosan miként fogja kihasználni ezt a remek technológiát, azt nem tudni, de valami hasonlóra érdemes számítani, mint amilyet a The Mediumban is tapasztalhattunk (ha kíváncsi vagy, próbáld ki).

Megjelenési dátumot azonban még mindig nem ismerünk, de remélhetőleg ez is hamarosan kiderül. Ahhoz képest pedig egy évvel később érdemes kalkulálni egy esetleges Xbox Series megjelenéssel.

 Addig pedig alaposan meg lehet csodálni az eredeti és a remake közötti gigantikus grafikai különbségeket:

Elképesztő a fejlődés! – Egymás mellett az eredeti Silent Hill 2 és a remake

 

×