Menőbb fegyverarzenállal szállhatsz szembe a sokkal, de SOKKAL több és nagyobb ellenséggel, közben fekete humorból sincs hiány, ami nagyon kellett!

A szerencsés kevesek, akik lehetőséget kaptak rá, hogy végig játszhassák a jövő hónapban érkező God of War Ragnarök első öt óráját, egyetértenek abban, hogy a sorozat – ha ez egyáltalán lehetséges – jobb mint valaha!

A Ragnarök rengeteget javít a franchise eleve magas színvonalán, és ezt nagyrészt annak köszönheti, hogy a fejlesztők megszívlelték az előző rész építő kritikáit – írja a Game Informer. A játék elejébe azonnal beleszerető Kyle Hilliard szerint

csak az első öt órában többféle ellenség és mini boss van, mint az egész korábbi game-ben!

Az új szörnyek és más, egyedi módon legyőzhető támadók közül persze nem mindegyik szuperizgalmas, viszont a változatosság gyönyörködtet!

A játékmenet ezúttal is egy, hosszú, „vágatlan” jelenetben csordogál, a harcok ismerősek – és ez a legkevésbé sem kritika, ráadásul sokkal fejlettebb és gazdagabb fegyverarzenállal vághatunk neki a kalandnak, mint a God of War-ban!

További kiinduló pontok, az első öt óra történéseiből:

  • a gyászoló Freya nem túl meglepő módon az életünkre tör, és ezt egészen változatos alakokban teszi,
  • előkerül a God of War stáblista utáni jelenetében felbukkant északi istenség is, akitől nem túl jó szájízzel válunk el (ebből még baj lesz),
  • nem titok, mert korábban szándékosan kiszivárogtatták, hogy eljutunk a törpék városába,
  • úgy kell kutatnunk a halottnak hitt farkasisten, Tyr után, hogy Odin zárva tartja a valóságkapukat, DE
  • a végtelenül trükkös Brok és Sindri segítségével még ezt is megoldhatjuk (kénytelenek leszünk).

Ami pedig a játék sajátos humorát illeti: Kratos mostantól nem csak sziklákat tud kitépni a földből, hogy az ellenség arcélén tördelje szét, hanem fákat is, amiket baseball ütőnek használ, és ha már megemlítettük Brok-ot: a mocskos szájú törpe és az iránta érzett – de be nem vallott – szimpátia ezúttal még vidámabb pillanatokat okozhat!

A God of War Ragnarök PlayStation 4-re és 5-re jelenik meg, 2022. november 9-én.

Itt árulkodtunk ennél is többet arról, hogy mi minden lesz még benne:

Elszólta magát a God of War Ragnarök fejese: Tyr, Thor, óriásfarkasok és „még semmit sem láttál”!

×