A Cyberpunk Edgerunners tulajdonképpen egy új esélyt adott a Cyberpunk 2077-nek, de a siker ellenére sem tervezik folytatni a lezárt történetet.

A Cyberpunk Edgerunners gigászi sikere valószínűleg nemcsak a Netflixet és a CD Projekt Redet lepte meg nagyon, hanem a közönséget is. Persze a játék megjelenéskori fájdalmas orra eséséből nem következtethettünk előre a Trigger animációs stúdió sorozatának minőségére, ugyanakkor nagyon könnyen párhuzamot vonhatott a célközönség a két testvérprodukcióval.

Aki így tett, az nagyon még kellemesebben csalódott, mint bárki már, az Edgerunners ugyanis az első percétől az utolsóig egy szórakoztató, és a saját lábán megállni képes alkotás lett, koherens történettel és abszolút szerethető karakterekkel. Igazából pont mint a játék, ami a kezdeti nehézségeket maga mögött hagyva mostanra egy kifejezetten remek egésszé állt össze. A sorozat láttán rá is jöttek erre egy páran, így tömegek kezdtek el gigeket vállalni Night City neonfénnyel bevilágított koszos utcáin.

A szeptemberi premier után szinte rögtön rekordot is döntött a játék, ami a Steam legjátszottabb egyjátékos címe lett hirtelen, ami pedig még ennél is sokkal jobb, hogy mindenkit a képernyő elé is tudott szegezni. A statisztikák alapján ugyanis azt mutatják, hogy azok, akik most ismerkedtek össze Jackie-vel és Johnny Silverhanddel, azok azóta is Night City-ben kószálnak.

A CDPR jelentette, hogy a Cyberpunk 2077 négy hete, azaz az Edgerunners megjelenése után stabilan 1 millió játékost számlál.

Ugyanakkor sajnálatos, hogy hiába a két Cyberpunk váratlan sikere, nem minden öröm tart örökké. A lengyel fejlesztők bár jó előre bejelentették, hogy már gőzerővel készül a játék folytatása, ugyanezt sajnos már nem mondhatják el a nagy megmentő sorozatról.

A CDPR kommunikációjáért felelős vezetője, Satoru Honma a Famitsunak adott interjújában ugyanis megerősítette, hogy az Edgerunners egészen biztosan nem fog folytatódni, azaz senki ne számítson második évadra, mert nem lesz. Bár azt azért megjegyezte, hogy a jövőben szeretnének még együtt dolgozni japán stúdiókkal hasonló projekteken.

„Én személy szerint továbbra is szeretnék japán stúdiókkal dolgozni több jövőbeli animén, részben amiatt, mert nagyon jó visszajelzéseket kaptunk. De csak hogy tisztázzuk, a Cyberpunk: Edgerunners eleve önálló műnek volt tervezve, szóval nincs olyanról szó, hogy a háttérben titokban már a második évadon dolgozunk.” – mondta Honma, aki ezután megköszönte a Triggernek, hogy a fantasztikus minisorozattal új esélyt adtak a CDPR-nek és a Cyberpunk 2077-nek.

Ez nyilván szomorú hír a rajongóknak, ugyanakkor egy abszolút érthető és jó döntés a stúdió részéről. Kár is volna megbolygatni egy tökéletesen lezárt és teljes történetet csak azért, hogy még többet kipréseljenek belőle. Az Edgerunners jó volt, de véget ért, aki pedig még több Cyberpunkra vágyna, annak ott a játék, ami hamarosan egy masszívabb kiegészítővel, a Phantom Liberty-vel mélyíti tovább V és Johnny kalandját.

 Ezt is érdemes elolvasnod:

Kalózkodás vagy szabadságharc? – Így született meg a TORRENT

 

×