Úgy tűnik, mostanra hivatalos lett, hogy a Netflix is cloud gaming szolgáltatásba kezd.

Érdekes módon, még a Stadia hivatalosan bejelentett bukása és megszűnésének híre előtt a Netflix már azon gondolkozott, hogy belép a cloud gaming világába. Nem csak, hogy az elmúlt években egyre többet fektetnek a játékokba, de úgy tűnik, a felhőalapú-technológiában is hisznek. Az Apple Arcade mintájára tavaly indította el a saját mobilrészlegét a Netflix, ami szép lassan gyarapszik játékosokkal és játékokkal.

A Netflix alelnöke nemrég megerősítette, hogy felhőalapú játékszolgáltatást akarnak kínálni az előfizetőknek.

A TechCrunch Disrupt keddi rendezvényén Mike Verdu, a játékokért felelős alelnök azt mondta: a Netflix „komolyan érdeklődik a felhőalapú játékok iránt”. Közben a Netflix megnyitotta ötödik játékstúdióját, amit a Blizzard Entertainment korábbi vezető producere, Chacko Sonny vezet.

Régóta lehet hallani arról, hogy a Netflix belép a játékiparba, de az első próbálkozások inkább a mobiljátékosokat célozták meg. A mobilból bizonyára önbizalmat merítettek, mivel úgy tűnik, a felhőalapú játékiparba is belevágnak.

„Ugyanúgy fogjuk megközelíteni ezt a területet, mint ahogyan a mobil esetében tettük – kicsiben kezdjük, szerények, átgondoltak leszünk” – magyarázta Verdu. Elgondolkodtató egy újabb cloud gaming szolgáltatás megjelenése, miután a Google Stadia nemrég megbukott. Verdu szerint a Google esetében az üzleti modell nem vált be, maga a technológia életképes.

A Netflix 35 mobiljátékot adott ki a gaming részleg indulása óta, de további 55 játék van készülőben. Ami a partnereket illeti, a Ubisoft nemrég jelentette be, hogy három mobiljátékot készít Netflixre, köztük Assassin’s Creed és a Valiant Hearts game is készül.

Ezt láttad már?

A Netflix az Xboxszal és a PS-el is harcba száll? – Érkezik a Netflix cloud gaming

 

×