A Netflix legújabb fejlesztését egy álláshirdetés buktatta le.

Az Apple Arcade mintájára tavaly indította el a saját mobiljátékos részlegét a Netflix, amit ugyan nem nyomkodnak még annyian, mint a nagy riválist, azért hónapról hónapra egészen szépen gyarapodik.

A Netflix Gaming eddig tehát inkább az alkalmi mobiljátékosokra lőtt, a nagyobb szolgáltatásokkal szemben pedig – mint amilyen az Xbox Game Pass, a megújult PS Plus, vagy a GeForce Now – labdába sem nagyon rúgott. Ez azonban hamarosan drasztikusan megváltozhat, ugyanis mint a Netflix egyik legfrissebb álláshirdetéséből kiderült, már gőzerővel dolgoznak egy olyan felhő-alapú játékszolgáltatáson, ami a legnagyobbakkal szemben is felveheti a versenyt.

A meghirdetett posztra egy vezető szoftvermérnököt keresnek, aki a rendereléses technológiákra van specializálva. A leendő kollégának emellett ismernie kell a Unity és az Unreal játékmotorokat is (fejlesztői múlt előny), hogy a lehető leghatékonyabban tudjon együttműködni a fejlesztőkkel. Ez azonban még nem jelenti egyben azt, hogy holnaptól már a legvadabb grafikájú játékokat pörgethetjük a Netflixen, hiszen ezeket a motorokat mobiljátékokhoz is használják.

Ugyanakkor ez alapján hiába tűnik valószerűnek, hogy a Netflix harcba szállna a nagyobbakkal, ezen túl is bőven lehet oka, hogy felhő-alapú játékos megoldásokban gondolkodjon.

Az egyik például, hogy így kerülnék ki a játékok letöltögetését, amit jelenleg az App és a Play Store-ból kell abszolválnia az előfizetőknek. Így pedig csak a Netflixes alkalmazást kell megnyitni, amiből azonnal, letöltés nélkül bele lehet vágni bármelyik játékba. Ez a megoldás pedig azért is lehet jó a vállalatnak, mert olyan eszközökre is elhozhatják a Netflix Gaming kínálatát, melyeken jelenleg nem érhető el. Ilyenek lehetnek például a tévék vagy a számítógépek.

Hogy végül a Netflix a felhő-alapú gaminget mire fogja használni, az majd csak később, az indulásakor kerül megválaszolásra. Erre viszont még várnunk kell egy kicsit.

Szerencsére addig sem fogunk unatkozni:

A Netflix-előfizetők ingyen kapnak 4 szórakoztató játékot augusztusban

 

×