Rengeteg GDDR6X memória halmozódhatott fel.

Annak ellenére, hogy az RTX 40 széria első modellje már meg is érkezett a boltok polcaira, az Nvidia az előző generációt sem hanyagolná el. Régóta pletykálnak egy felturbózott, középkategóriás modellről. Az RTX 3060 Ti kaphat némi kezelést a cégtől, melyeket FPS számokban is mérhetnek majd a játékosok. Korábban is előfordult, hogy utólag más GPU került egy-egy létező kártyára, ezúttal azonban a memória változhat.

Az iparági információk alapján az RTX 3060 Ti felújított változata a korábban megszokott GA104 GPU-val érkezik, ám VRAM típusa módosul. Egészen idáig GDDR6 memóriákat használt a cég, míg az újdonságon a 3070 Ti és felette megszokott, 19 Gbps sebességű GDDR6X lehet.

Úgy tűnik, hogy meg is érkeztek az első mérések!

A fenti Videocardz táblázatból pillanatok alatt leolvasható, hogy szintetikus benchmarkok alatt tökéletesen beékelődött az új variáns a régi 3060 Ti és a 3070 közé. A fogyasztása nem ismert, ám nagy eséllyel megnövekedett éhségről beszélhetünk, a GDDR6X memóriák többet kérnek és bizony jobban melegednek is.

Úgy tűnik azonban, hogy a cég akkora mennyiséget felhalmozott belőlük, hogy már az olcsóbb modellekre is felkerülhetnek. Videocardz információi alapján valamikor november közepén kellene megérkeznie a kártyának, ám az elmúlt heti 4080 12GB „drámát” követően már semmi sem biztos. A másik fontos kérdés az árazás lehet, megfelelő árcédulával akár igazi sztár is lehetne a kategóriájában.

Konkurenciát kaphat a Play Áruház és az App Store: jön az Xbox Mobil??

×