A színész közel 30 éven keresztül volt a videojátékok történetének egyik legviccesebb, de egyben az egyik legmegosztóbb karakterének szinkronhangja.

Jan Rabson, akit a játékosok egy jelentős része a legendás csajozós szexjáték, a Leisure Suit Larry főszereplőjeként hallhattak, október 13-án 68 éves korában elhunyt. A neves szinkronszínész halálhírét a barátai erősítették meg a közösségi médiában, de az okát már nem tárták a nyilvánosság elé – írta meg a PCGamer.

Bár Robson nem a kezdetektől alakította a wannabe csajozógép Larry Laffer-t, hanem „csak” az 1993-as hatodik résztől kezdva, azóta viszont szinte mindegyik etapban – a Leisure Suit Larry’s Casinóban, a Leisure Suit Larry: Magna Cum Laudéban, a Leisure Suit Larry: Reloadedben, az első rész 2013-as remake-jében, a Leisure Suit Larry in the Land of the Lounge Lizards-ban, legutóbb pedig a 2018-ban újraindult Leisure Suit Larry-sorozatban, a Wet Dreams Don’t Dry-ban és a Wet Dreams Dry Twice-ban is – az ő orgánumán szólalt meg a karakter.

A szinkronszínész emellett más videojátékos projektekben is részt vett, mint például a Star Wars: Bounty Hunter, a King’s Quest: Mask of Eternity, a Sacrifice, vagy a Thimbleweed Park, melyek mellett számos animációs filmben is hallhattuk, mint a Toy Story, a Mulan, a Verdák, az Egy bogár élete, vagy a Fel!, de számos kultikus anime angol szinkronjában is szerepet vállalt. De mindez csupán a felszín, Jan Rabson életműve roskadásig van emlékezetes alkotásokkal.

Nyugodjék békében!

×