A Digital Dreams hamar munkába állította a kártyát.

Pár napja hivatalosan is elstartolt az Nvidia RTX 4090 szériája. Az első tapasztalatok alapján brutális bestiát alkotott a műhelyében a cég, ilyen teljesítményért mélyen a zsebünkbe kell nyúlni. A másik aggasztó dolog a VGA-k fogyasztása lehetne, ám akik megengedhetik maguknak, azoknak a plusz pár ezer forint sem fog számítani a rezsiben.

Ahogy az korábban várható volt, egyre több tartalomgyártó is beszerezte az újdonságot, el is kezdtek szállingózni az első videók. Kiemelendő a tömegből a Digital Dreams csapata, mely hosszú ideje foglalkozik YouTube-os tartalmakkal. A fő profiljuk az, hogy a játékokból kihozzák a jelenleg elérhető legszebb grafikát, különféle modok segítségével. A futtatáshoz azonban kell a hardver, így az RTX 3090 Ti-t egy RTX 4090 váltotta náluk pár napja.

Brutálisan néz ki a 8K felbontáson futtatott, szénné modolt Witcher 3!

Bizony, a nyersanyag 8K felbontásban lett rögzítve, ám YouTube-on egyelőre be kell érnünk a 4K felbontással. A leírás alapján 100-nál is több mod került feltelepítésre a fenti élmény eléréséhez. A RayTracing természetesen alap, de a jó öreg ReShade és az ultra magas felbontású textúrák sem maradhattak ki. FPS értékekkel nem szolgált a letisztult videó, de jól látható, hogy az RTX 4090 szépen megbirkózik ezzel is. Ha a készítők korábbi munkáiból indulunk ki, akkor az elkövetkezendő hónapokban rengeteg játék videóját töltik majd fel a csatornájukra. Mindezt immár a friss hardveren, mely újabb lehetőségeket nyithat meg grafikai módosítások előtt.

Ismét jól járnak a játékosok – Nagyon hasznos fejlesztést kap a Windows

×