Az Overwatch 2 útjára lépne a cég, de csak félig.

Múlt hét elején felmerült, hogy az Overwatch 2-höz hasonlóan az Activision is megköveteli az SMS/telefonos azonosítást játék előtt. Alapvetően az elgondolás nem rossz, hiszen papíron így megnehezítik a folyamatosan új fiókokat gyártó játékosok dolgát. Ennek köszönhetően kevesebb smurf/csaló lepheti el az alacsonyabb szintű lobby-kat akár Warzone-ban, akár Modern Warfare II-ben.

Az Overwatch rajongók körében nem aratott túl nagy sikert a fenti lépés. Fontos hozzátenni, hogy az első napokban nem is működött megfelelően, így talán ez volt a frusztráció fő oka. A Call of Duty játékosok sem örültek a hírek hallattán, beszéljünk akár konzolos, akár PC-s platformról.

Tényleg kell SMS/telefonszám azonosítás, ám nem mindenkinek!

 

Az Activision a hét végre frissítette az „SMS Security Policy” bekezdését, hogy teljesen egyértelmű legyen mindenki számára. Az írásból kiderült, hogy valóban kell majd azonosítás a Modern Warfare II és Warzone 2.0/DMZ játékokhoz. Steamen is élni fog ez a feltétel, nem lehet kijátszani azzal, hogy mellőzzük a Battle.NET kliensét. Fontos azonban, hogy kizárólag a PC-s tulajdonosoknak kell ezt megtenniük, a konzolos játékosoknak nem kell aggódniuk a telefonszám megadása miatt. Az Activision elismerte, hogy nagyrészt a csalók miatt kellett megtenniük ezt a lépést. A Warzone/DMZ Free-2-Play modellje gyakorlatilag bármennyi fiók létrehozását engedné, ha nem építenének be ilyen korlátozásokat.

Szerinted szükséges lépés ez?

Játék vagy valóság? – Sokakat becsap ez a videó, pedig valójában egy akciójáték

×