Xbox Game Pass PlayStation konzolokon? Viccnek hangzik, de úgy tűnik, a Microsoft felajánlotta ezt a lehetőséget a Sonynak. A japánok ezt elutasították.

Talán te is hallottál már arról, hogy a Sony nemrég panaszt tett Európában azzal kapcsolatban, hogy az Activision-Blizzard felvásárlása versenyellenes lehet. A Sony attól fél, hogy sokan a Call of Duty miatt majd konzolt váltanak, ami nyilván nem tesz jót a japán cég üzletének. Erre persze a Microsoft is reagált azóta. Azt mondták: a Sony olyan nagy cég, hogy valószínűleg ettől nem omlana össze. Ennél azonban jóval többet is mondtak, ami meglepheti a játékosokat.

Lehetett volna az Xbox Game Passt PlayStation rendszeren is futtatni?

 

A The Verge szerkesztője, Tom Warren úgy döntött, hogy részletesen elemzi a Microsoft jelentését, amiből kiderült, hogy az Microsoft hozzáférést kínált a Game Pass szolgáltatáshoz a legnagyobb versenytárs, a Sony eszközein. A japánok viszont úgy döntöttek, hogy elutasítják azt a javaslatot, pedig ezt azt jelentette volna, hogy PS4 és PS5 konzolokon is játszhattunk volna az XGP szolgáltatásban elérhető címekkel.

Activision-Blizzard játékok PS Plus-on? A Sony ezt is elutasította

Warren is rámutatott arra is, hogy a Sony nemcsak megfosztotta ügyfeleit az Xbox Game Pass lehetőségétől, hanem azt is megtagadta, hogy az Activision-Blizzard játékokat a PlayStation Plus szolgáltatásban kínálja. Miért? A Microsoft szerint azért, mert a japánok többet kereshetnek, ha a PS Store-ban adnak el játékokat.

Jelenleg tehát úgy tűnik, hogy üzleti érdekből a Sony igen nagy lehetőségtől vágta el a játékosokat. Pedig milyen izgalmas lett volna, ha az Xbox Game Pass a PlayStation konzolokon is elérhető lett volna.

Ezt láttad már?

A Tinder is! – Ezek az appok merítik és lassítják leginkább a mobilodat

 

×