Egy részletes kutatás most megmutatja, hogy mely ismert mobilos applikációk merítik leginkább a telefon akksiját, és kérnek sok memóriát.

Bizonyára veled is előfordult már, hogy bizonyos applikációk használata közben a telefon belassult, vagy éppen igen gyorsan merült az akkumulátor. Szerencsére a mai mobilok elég jól bírják a gyűrődést, de az akkumulátor és a memóriahasználat szempontjából nem mindegy, melyik applikációkat használjuk a legtöbbet. Egy friss kutatás most azt kereste, hogy az ismert applikációk milyen mértékben merítik a telefont és mennyire használják a memóriát. Az eredmény meglepő.

Itt a pCloud listája a leginkább telefongyilkos applikációkról.

A pCloud egyébként egy felhő-tárhelyeket kínáló cég, mely azt vizsgálta, hogy mely applikációk foglalják le a legtöbb mobilos erőforrást – írja a PCWorld. A kutatás során az volt a szempont, hogy az appok milyen funkciókat használnak, mennyire merítik az akkut és elérhető-e bennük a sötét üzemmód, ami energiatakarékos funkció.

A pontszámok alapján a leginkább telefongyilkos app a FitBit lett, őt követi a Verizon, a harmadik pedig a Skype. A Facebook és az Instagram természetesen a top10-ben van, de a Snapchat és a Tinter is még a top 20-ban.

Készült egy lista a kutatás során arról is, hogy melyek azok az appok, melyek a legtöbb tárhelyet foglalják el a mobilon. Ez különösen azok számára érdekes, akik rendszeresen küzdenek azzal, hogy a telefon megtelik és már nincs hely a zenéknek, videóknak, fotóknak. Mint látható ebben az esetben a 5. helyen áll a Facebook, ami alapból több mint 500 megát kér.

A teljes kutatást itt találod. Te melyik applikációt használod a legtöbbet?

Ezt láttad már?

Két szerencsés magyar a megjelenés előtt hozzájutott az Intel bestiájához

 

×