Több neves külföldi oldal is lehozta honfitársaink teszteredményét.

Hivatalosan október 20-én érkeznek az Intel legújabb generációs processzorai a boltok fizikai és virtuális polcaira. A cégek és a teszterek szokták tartani ezt a dátumot, a legtöbb esetben embargóval védik a túl korai információk kikerülését a gyártók. Úgy tűnik azonban, hogy porszem csúszott a gépezetbe, többen is előbb kapták meg a csak jövő hét végén érkező bestiákat.

Ez önmagában sem hangzana rosszul, ám a Videocardz weboldalán felbukkant nevek és zászlók alapján honfitársaink voltak a szerencsés kiválasztottak. A „Jeges” névre hallgató felhasználó az OCN fórumán mutatott egy képet a frissen megszerzett újdonságról, míg a másik példány a Prohardver fórumán tűnt fel. 

Tényleg iszonyú erősre sikerült az idei felhozatal!

Jeges képernyőmentései több, korábban csak pletykaszinten elhintett információt is megerősítettek. Az i9-13900KF képes 5.7 / 5.8 GHz-es órajelekre boostolni megfelelő hűtő társaságában (Arctic LiquidFreezer II 360). A szokásos Cinebench R23 benchmark sem maradhatott ki a repertoárból, itt is a 40 ezres pontszámokat ostromolta az Intel legerősebb gamer processzora.

A Z790-es alaplapok még nem érkeztek meg, ám a 12. generációs lapok is befogadják az új processzorokat. Jeges esetében egy MSI Z690 Unify-X-be került az i9-13900KF. Teljes terhelés alatt a 300 wattot is elérte a fogyasztása, ám a fentebb említett Arctic AIO hűtővel sikerült 85 fokon tartani a bestiát. Az elkövetkezendő napokban bizonyára további információkra is számíthatunk, köszönhetően a hazai szerencséseknek. A teszterekkel, partnerekkel ellentétben az ilyen kikerült példányokra nem vonatkozik NDA titoktartás. Abban azonban biztosak lehetünk, hogy az Intel nem örül a balesetnek.

Nyugi, lesz elég PS5 – Ennyit szállít le a Sony 2023-ban

×