A Sony nem szeretne senkit sem PS5 nélkül hagyni, jövőre jelentős mennyiség lepi el a piacot.

Bár a Sony PlayStation elérhetősége nagyot nőtt az elmúlt hetekben Magyarországon is, a csekély készlet és a magas ár miatt még mindig vannak, akik nem tudnak hozzájutni a konzolhoz. A lényeg az, hogy a PS5 sajnos még a konzol megjelenése után évekkel is ritka, ami valljuk be, igen kiábrándító tud lenni, amikor valaki végre összespórolja rá a pénzt. Ami az Egyesült Államokat illeti, a múlt hónapban 400 százalékkal nőtt a PS5 konzolok mennyisége, valószínűleg a God of War Ragnarök megjelenése miatt. Várhatóan Kratos új kalandja miatt sokan szeretnének majd új konzolt venni.

A Sony éppen ezért jövőre növeli a leszállított konzolok mennyiségét: a cég több mint 30 millió konzolt tervez a boltok polcaira tenni 2023-ban.

Az Insider Gaming forrása szerint a Sony 30,5 millió PS5 konzolt tervez leszállítani a 2023-as pénzügyi évben, ami 2023 márciusától 2024 márciusáig tart. A hír szerint a Sony 18 millió konzolt szándékozik eladni az idei pénzügyi év végéig.

A fent említett 30,5 millió PS5-ből 12 millió egyébként még a jelenleg kapható konzolkiadás lesz, aminek a gyártása várhatóan 2023 végére leáll. A Sony viszont hamarosan piacra dob egy vadonatúj PlayStation 5-öt is, amely leválasztható lemezmeghajtóval rendelkezik.

Ez azt jelenti, hogy a Sonynak lényegében csak egy új konzoltípust kell gyártania. Az új verzió megjelenése után azok, akik lemezmeghajtót szeretnének, egyszerűen meg kell venniük a külön kapható meghajtót.

Ezt láttad már?

Vigyázz! – A telefonbeszélgetést is rögzíti az új Androidos vírus

 

×