Előfordulhat, hogy az új Nvidia GeForce RTX 4090 Ti nem jelenik meg, mivel a hírek szerint az erős GPU megolvasztja magát.

Egyes szivárgások szerint simán lehet arra számítani, hogy egyelőre nem jelenik meg az Nvidia GeForce RTX 4090 Ti változata, mivel a legerősebb Lovelace GPU szép lassan megolvasztja önmagát, közben tönkreteszi a PC tápegységét. Az aggodalmak miatt az NVIDIA valószínűleg úgy dönt, hogy nem dobja azt piacra.

A 900 Wattos fogyasztás és a hőtermelés miatt simán megolvadhat a kártya.

TechRadar

A GameRant szerint miközben az RTX 3090 GPU árai csökkenni kezdtek, sok PC-játékos szívesen kipróbálná az RTX új generációját, amely az előző generációhoz képest közel 50 százalékos teljesítménynövekedéssel büszkélkedhet.

A YouTuber Moore’s Law is Dead (népszerű tech, gaming tartalomgyártó) forrása szerint az NVIDIA RTX 4090 Ti egyelőre túl erős, így a RTX 4090 Ti egyhamar nem kerül piacra. Állítólag az erős GPU kioldja a megszakítókat, megolvasztja a tápegység, sőt néha maga a GPU is megolvad. A hardverhibák ellenére az NVIDIA csapatának még van ideje megoldani a problémát.

 

Az NVIDIA egyébként óriási konkurenciával néz szembe, mivel az Intel azon dolgozik, hogy olcsó videokártyákat dobjon piacra. Ennek ellenére az igazán igényes gamerek szeretik és keresik az RTX technológiát, mivel az javítja a játékmenetet és a grafikát. Rengeteg gamer használja az NVIDIA DLSS szoftverét, amely mesterséges intelligencia segítségével növeli a játék teljesítményét.

Az RTX 4090 Ti népszerű választás lett volna a csúcskategóriás 4K-s játékmenetet kedvelők és a streamerek körében. Nos, előfordulhat, hogy erre még többet kell várni, mint gondoltuk, bár az is igaz, hogy inkább oldják meg a problémát, mint hogy hibás, olvadó termékek kerüljenek a piacra.

Ezt láttad már?

Igazán pénztárcabarát Intel processzor érkezhet az év végén

 

×