Ehhez nem kicsit őrültnek kell lenni: ilyen, amikor apró építőkockákból áll össze a csillagos égbolt, a Minecraft-ban! Nézd meg hogy sikerült!

Grandiózus, félelmetes, elképesztő – nagyjából ezekkel a szavakkal lehetne jellemezni annak a YouTuber-nek az alkotását, amiben

a Minecraft apró építőkockáiból áll össze az egész univerzum.

ChrisDaCow a Redditen osztott meg videót a munkáról – vette észre a Tweak Town, ami annyira aprólékosra sikeredett, hogy kimondhatjuk: kevesen csinálnánk utána.

Forrás: Tweak Town

Bár a YouTuber korábban hasonló módon készítette el Középföldét, vagy éppen Van Gogh Csillagos égbolt című festményének „minesolatát”. Ugyanígy, építőkockákból épített sárkányokat, vagy éppen ismert épületeket, műemlékeket, de ezek mind csak ujjgyakorlatnak számítanak ahhoz képest, amit most az univerzumunkkal művelt.

 

ChrisDaCow a videóban elárulja: persze rengeteg tervezés várt rá, mielőtt belevágott volna eddigi legnagyobb kihívásába, az ismert égitestek összetákolásába. Mivel ekkora virtuális méretekben lehetetlen lett volna egyesével, építőkockánként dolgozni,

a WorldEdit-tel gyorsított fel olyan folyamatokat, mint például az egységek megfestése.

Egy redditező kérdésére elárulta: a munka két teljes hónapot vett igénybe, és a legnagyobb falatokat nyilván a Naprendszer modellje, a fekete lyuk, és természetesen a Sas-ködből ismert, ún. Teremtés Oszlopai jelentették:

Forrás: Tweak Town

A YouTuber persze a világűr hetében osztotta meg a projekt végeredményét. Ezt – jóval kisebb léptékben – mi is megünnepeltük:

10 zseniális sci-fi játék, ami még idén megjelenik – Ünnepeljük együtt a világűr hetét!

 

 

 

×