Kitűnő címek, fantasztikus kalandok, egyre nagyobb világok – a kiadók konzolokon és PC-n is egy sor olyan sci-fi remeket adnak ki, amitől leesik az állad!

Az október 4-10-e között zajló világűr hete alkalmából bemutatjuk, hogy sci-fi műfajban milyen játékok jelennek meg, mától az év végéig. Lesz itt minden, egymásra vadászós multiplayer-től csillagok közötti űrcsatákon és új platformokra is megérkező régi ismerősökön át a biolaboros horrorig, szóval kösd fel a gatyát! Ezek a rövidesen érkező címek, időrendben:

1. Overwatch 2 (PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, PC, Nintendo Switch) – Október 4.

Végre eljött a 2016-os eredeti játék folytatása is! A Blizzard megtartja a megszokott PvP shooter stílust, ám kooperatív módokat ugyanúgy hozzátesz. Nagyobb változás a korábbiakhoz képest, hogy a csapatlétszám hatról ötre csökken.

 

Jó hír, hogy megmarad a free-to-play formula (bár kissé borsos appon belüli vásárlásokkal), és platformoktól függetlenül harcolhatunk tovább egymással.

2. Nier: Automata (Nintendo Switch) – Október 6.

A 2017-es, jól ismert hack and slash akció-szerepjáték PS4, Xbox One és PC után végre Switch-re is megjelenik a napokban, szóval új platformon folytatódik a túlvilági megszállók által épített gépek és az emberiség maradványai között zajló marionettháború.

 

Az anime stílusú játékban a poszt-apokaliptikus Földet járjuk, több ezer évvel az eredeti Nier eseményei után, és a YoRHa-egység harci droidjaként hajtjuk végre a küldetéseket, bődület látványos nyílt világban.

3. No Man’s Sky (Nintendo Switch) – Október 7.

Nagyon várt túlélő akció-kaland a Hello Games-től, ami hat évvel a PS4-es és PC-s premier, valamint négy évvel az Xbox-os debütálás után végre Switch-re is megjelenik. Ez egyébként nem a vége, mert úgy hírlik, hogy macOS-re és iPadOS-re szintén lefejlesztik…

 

Jó hír, hogy a game-et végül felkapta a világ, mert nehezen indult a pályafutása: a kezdeti kritikákon kissé besértődő Hello Games egy darabig nem igazán foglalkozott vele, hogy javítson a kihagyott ziccereken. Amióta nagy erőbedobással fejlesztik, nő a rajongótábor is.

4. Scorn (Xbox Series X/S, PC) – Október 14.

Belső nézetes biopunk túlélő horror, a szerb Ebb Software-től, akiket R. Giger és Zdzisław Beksiński kortárs művészek munkái inspiráltak a fejlesztés során.

 

Rémálomszerű bolygón rekedt humanoidunk egy tök ismeretlen helyen ébred, ahol mindenféle strukturálatlan lények erednek a nyomába. Sötét, balkáni látvány, nem agyonfejleszthető fegyverekkel, nyilván nehéz játékmenettel – de élmény lesz a kiutat keresni a biolaborból; csak legyen elég bátorságunk szembenézni a borzalmakkal.

5. Batora: Lost Haven (PC, Xbox Series X|S, PlayStation 4, PlayStation 5) – Október 20.

Posztapokaliptikus családi dráma, sci-fi-fantasy-ba oltva: főhősünk, Mila végig nézi a Föld és vele saját testvére pusztulását, de aztán a barátaival felfedez két fontos amulettet, amikkel különleges küldetésre indul.

 

A Stormind Games és a Team 17 bolygóközi RPG-je a Te választásaidtól függő sztorivonalat követ, és a hírek szerint elég gazdag világot sikerült építeni hozzá.

6. New Tales From The Borderlands (PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One, Nintendo Switch, PC) – Október 21.

Egyszerre spinoff-ja a Borderlands trilógiának és az első Tales from the Borderlands-nek. Az FPS egy évvel játszódik a Borderlands 3 történései után: Tediore elkezdi meghódítani a Prometheá-t, mi meg közben akár három új, játszható gonosztevővel ismerkedhetünk.

 

A Gearbox Studio Québec fejlesztette és a 2K adja ki – minden lényeges platformra.

7. Star Ocean: The Divine Force (PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4, Xbox One, PC) – Október 27.

A Star Ocean sorozat hatodik nagyobb kiadványa, amihez megtartották a legendás zeneszerző Motoi Sakurabá-t és a korábbi karaktertervező Akira Yasudá-t.

 

Csilivili anime, akció-szerepjáték stílusban, a tri-Ace fejlesztésében és a Square Enix kiadásában.

8. Warhammer 40.000: Darktide (PC) – November 30.

Természetesen a Warhammer 40.000 univerzumában játszódó FPS, amit a korábbi Warhammer: Vermintide 2-höz hasonlóan a Fatshark fejlesztett. Négy játékos kooperációja, AI-vezérelt ellenséggel szemben, és elég menő, ahogy kinéz:

 

Azon tucatnyi játékfejlesztés egyike, amivel már bő egy éve játszanánk, ha nem lett volna a COVID. Eredetileg 2021 júliusában kellett volna kijönnie, de a járványban elakadt fejlesztés miatt eltolták a megjelenést. Lehet, hogy pont ezért jön ki egyelőre PC-re, de várható az Xbox-os debütálása is.

9. The Callisto Protocol (PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One, PC) – December 2.

Ennek a túlélő horrornak nem is lehetnének jobbak az előjelei: a Dead Space-t is jegyző Glen Schofield rendezte és a kőkemény ázsiai rémálmokat ígérő Krafton adja ki. Az egész nagyon, de NAGYON hátborzongató és nyomasztó – a lehető legjobb értelemben.

 

A 2320-as években, a Black Iron börtönkolónián, a Jupiter Callisto nevű holdján játszódik. Egy barátságtalan idegen fajnak úgy fest pont ez a szedett-vedett helyszín kell valamire, de a megjelenésük egyáltalán nem véletlen…

10. High on Life (Xbox One, Xbox Series X|S, PC) – December 12.

Na, kell valami vidám a végére! A Squanch Games előkarácsonyi ajándékaként érkező, komikus biopunk shooter-en jól érzékelhetők a Rick és Morty alkotójának, Justin Roiland-nak az ötletei.

 

Úgy beteg, ahogy van: színes, abszurd sci-fi világ, antropomorf beszélő fegyverekkel, amik maguk ugatnak le, ha valami hülyeségre készülsz.

Ezek nagyjából az utolsó mohikánok, mielőtt mindent eláraszt az új Unreal motor:

Ilyen csodálatos lehet a Mass Effect Unreal Engine 5-ben – itt az új sci-fi techdemó

 

https://leet.hu/iskolakezdes/

×