A Netflix-előfizetők októberben egy kifejezetten csodálatos játékkal lesznek gazdagabbak, amiért egyetlen plusz forintot sem kell fizetni.

Mivel elég nagy félreértések szoktak előfordulni a komment szekcióban, fontos tisztázni, hogy mit is jelentenek az Netflix „ingyen” játékai. Sokan ugyanis kikérik maguknak, a vállalat játékai valójában nem ingyenesek, hiszen előfizetőnek kell lenni, hogy játszhassunk velük. Igen ám, csakhogy a Netflix nem egy játékszolgáltatás, és bár van videojátékos érdekeltsége, a játékokat a több száz film és sorozat mellé csupán szívjóságból adják – felár nélkül, teljesen ingyen.

Azt is fontos tudni, hogy nem a Netflix Gaming indulása miatt drágult és drágul a szolgáltatás ára, a vállalat szinte minden évben korrigál az árszabáson – ami világviszonylatban egyébként Magyarországon kifejezetten olcsónak is számít. A Netflix a játékokat (egyelőre?) választott csomagtól függetlenül minden egyes előfizetőjének ingyen kínál. Az így elérhető játékokban pedig még csak mikrotranzakciók és reklámok sincsenek.

A szolgáltató játékos kínálata pedig hónapról hónapra egyre csak bővül, és bár még össze sem lehet vetni más mobiljátékos megoldásokkal – mind tartalomban, mind felhasználószámban, de a Netflixnek semmi oka szégyenkeznie. Már csak azért sem, mert nemhogy egyre több alkotás közül válogathatunk, hanem mert minőségükben is egyre magasabb szinteket képviselnek.

Októberben például egy egészen fantasztikus játék kerül a Netflix Gamingbe, amit 2020-ban több neves videojátékos díjra jelöltek.

Ez pedig nem más, mint a Spiritfarer, amit The Game Awards „Games For Impact” és a ‘Legjobb indie játék’ kategóriákban is jelöltek, valamint a legjobb játékírásért járó Nebula-díj és a legjobb videojátékért járó Hugo-díj döntőjébe is bekerült. Teszem hozzá, hogy abszolút megérdemelten.

A Spiritfarer egy túlvilági, csodálatos spirituális utazás, aminek Stella és macskája, Daffodil a főszereplője. Maga a Spiritfarer annak a kompvezetőnek a megnevezése, aki különböző szellemeket segít át a túlvilágra, pontosabban Everdoorba, a túlvilág kapujába.

A játék során Stella alaposan összebarátkozik a hozzá érkező szellemekkel, akiknek még az utolsó kívánságait is teljesíti. Viszont ahogyan haladunk előre, úgy ismerjük meg Stella valódi személyét, azaz azt az embert, aki a fizikai valóságban volt. Ennél többet azonban vétek volna elárulni a Spiritfarerről, ami egy kifejezetten érzelmes történet, egy fantasztikus óda az elmúláshoz, a gyászhoz, az elengedéshez és a feldolgozáshoz.

A játék eredetileg konzolokra és PC-re jelent meg, október 4-től pedig a Netflix-előfizetők is megkapják, amit a mobilos alkalmazásban a Játékok menüben találnak.

Ezen a csodán túl egy másik játék is érkezett, az Ezt jól kisütöttük! Sütiroham, ami a Netflix szupervicces amatőr cukrászvetélkedőjének egy poénos adaptációja, amiben nekünk kell megpróbálni megsütni Jacques Torres sütikölteményeit. Ez a játék egyébként magyar felirattal érkezett.

Ezen túl pedig októberben is egy csomó új film és sorozat érkezik a Netflixre:

Több mint 90 új tartalom – Az összes film és sorozat, ami októberben jön a Netflixre

 

https://leet.hu/akcios-szoftverek/

×