A Google játékstreamelő platformját januárban lekapcsolják – a hír mindenkit leforrázott és sokan vannak, akik megóvnák a játékok mentéseit. Van megoldás!

A felhőalapú gaming csodás ötlet – még akkor is, ha az első nagy erre alapozott vállalkozás, a Stadia két vállra feküdt tőle. A Google-nek nem sikerült, de akkor kinek fog? Egy stúdió mindenesetre akadt, aki a játékaikat elveszítő gamerekre is gondolt.

Forrás: Ubisoft

A Google korrekten jár el: megtéríti a hoppon maradó játékosok költségeit, viszont ezzel még nem oldja meg azoknak a helyzetét, akik onnan folytatnák kedvenc játékaikat, ahol most tartanak és azokkal a megszerzett javakkal, illetve loadoutokkal, amelyek már megvannak, csak éppen egy hamarosan megszűnő platformon…

Saját gyártású játékai kapcsán éppen ezt akarja orvosolni az Ubisoft, így bejelentette, hogy

segít PC-re letelepíteni a Stadián lévő gameket és állásokat –

írja a GameRant. A stúdiónak jó pár címe megjelent a már csak 2023 januárjáig aktív Stadián, köztük olyan ász címekkel, mint a Far Cry és az Assassin’s Creed franchise.

Bár a böngészőben, vagy Chromecast eszközökön keresztül streamelhető játékok óriási lehetőségnek ígérkeztek, és a Stadia a versenytársaihoz képest magasabb minőséget, például kisebb késleltetést produkált, nem talált utat a gamerek szívéhez, így nem éri meg tovább üzemeltetni.

Az Ubisoft a minap a Twitteren jelentette be, hogy a leállásig kidolgoz rá valamilyen megoldást, hogy a Stadia fiókokból az Ubisoft Connect-re lehessen csatornázni a megvett játékokat, így onnan telepítve megmaradnának a jelenlegi állásnál. Mivel egyelőre folyamatban van a miként és a hogyan,

csak később tudjuk meg, hogy milyen folyamat teszi lehetővé a költözést.

A stúdió amúgy maga is rendelkezik felhőalapú játékstreamelő platformmal, az Uplay-jel, ami a Stadia mellett az Amazon Lunával is összeköttetésben van, így dedikált gaming PC nélkül is lehet tolni a játékaikat. Valószínűleg ilyen utakon talál majd el minden tartalomuk a Google platformjáról a Connect-re.

Amúgy már közösködnek a Netflix-szel is:

A Netflix-előfizetők 3 Ubisoft játékot kapnak majd teljesen ingyen

 

https://leet.hu/vga-kartyak/

×