Nagyon mennek a PS saját címei a Steam-en, ezért a Sony mindent megtesz, hogy a játékai mihamarabb megjelenjenek PC-re. Igyekeznek a legújabbakkal is.

Azt, hogy a PlayStation igazán irigylésreméltó saját játékportfolióval rendelkezik, platformoktól függetlenül is el kell ismerni, szóval izgatottan várják a megjelenést azok is, akik PC-n tolnák őket. De vajon mennyire éri meg a Sony-nak, hogy a saját konzolján kívüli világban is terjessze a címeit? Egyszerű a válasz:

NAGYON.

A PS okkal sietett leszögezni a The Last of Us Part I előzetesében, hogy a game hamarosan érkezik PC-re, hiszen a cég tisztában van vele, hogy mekkora várakozás előzi meg a Steam-premiert.

Forrás: PlayStation

A Gaming Bible az Axios szerzőjére, Stephen Totilo-ra hivatkozva azt írja, a PS-exkluzívok értékesítését masszívan megdobják a PC-premierek. Augusztusban például a Marvel’s Spider-Man kapott újult erőre az eladási listákon: a 84-ik helyről a harmadikra ugrott fel, de korábban még látványosabb volt a God of War, vagy a Days Gone előretörése.

 

A mobilos game-eken kívüli összes platform és kiadványtípus értékesítései elég jól vázolják az erőviszonyokat. Az akár több évvel korábban csak PlayStation-re megjelent címek ismét a toplisták tetejére szökkennek a PC-s premier első heteiben, szóval

a Sony gyakorlatilag kétszer adja el „vadiújként” ugyanazt a játékot.

Ügyes. De a korrektség kedvéért: ehhez tényleg baromi jó címeket kell gyártani, és a fentebb kiemeltek egyértelműen azok!

És akkor a tévés feldolgozásaikról még nem is beszéltünk:

EZT LÁTNOD KELL: Befutott a The Last of Us sorozat első előzetese!

 

https://leet.hu/iskolakezdes/

×