Lassan Európában is megjelenhetnek az LG átlátszó kijelzői, melyeket vonatok ablakába szerelnek be.

Képzeld el hogy utazol a metrón vagy a vonaton, és bámulsz ki az ablakon. Egyszer csak furcsa ábrák, információk jelennek meg az ablaküvegen, ugyanis az egy interaktív átlátszó kijelző, amit az LG fejlesztett. A kijelző, melyet 2020 óta már használnak Kínában és Japánban is, most Európában is megjelenhet. Nemrég ugyanis az InnoTrans 2022 rendezvényen mutatta be az LG, hogy

milyen lehet a jövő vonatjainak és metróinak ablaka.

Ahogy arról a The Verge beszámolt, a cég különleges sci-fi kijelzőit már lehet látni kínai és japán vonatokon is. Kijelző speciális edzett üvegből készült, elvileg jól bírja a strapát, legyen az ütés vagy rázkódás. A kijelző célja természetesen az, hogy információkat osszanak meg rajta, például megjelenik az időjárás, járatinformációk, késések, csatlakozások stb.

 

 

Gond lehet persze ez azoknak, akik mondjuk attól félnek, hogy ezeket a kijelzőket is reklámok megjelenítésére használnák. Sőt lehetnek olyanok, akik tényleg inkább a tájat néznék utazás közben. Ennek ellenére az LG Display azt mondja, hogy Észak-Amerikában, Európában, Japánban és Kínában szeretné terjeszteni a Transparent OLED-ek használatát a vonatokon és metrókon. Tehát csak idő kérdése lehet, hogy mikor jelennek meg nálunk is.

Ezt láttad már?

HIVATALOS: Nagyon kellemes árazással érkezik az Intel legerősebb videókártyája

 

×