A streaming szolgáltató egyre komolyabban veszi a mobilos terveket. Ha ez eddig nem volt egyértelmű, most nagyot villantanak: hamarosan új stúdió nyílik!

Mivel eddig is elég jó fogadtatása volt, a Netflix fokozza erőfeszítéseit, hogy még több mobiljátékkal álljon elő.

A Next Games idei felvásárlása után a stratégia következő mérföldköve egy új stúdió alapítása lesz.

Persze eddig is ügyesen bővítettek: olyan partnerkapcsolatokkal alapozták meg az új bizniszt, amelyek eljuttatták a platformra az Into the Breach-et, a Before Your Eyes-t, vagy éppen a Poinpy-t. Szépen bővülő portfolió ez, mert a címek olyan fejlesztő csapatok mellé kerülnek a Netflix-családban, mint a korábban megszerzett Night School Studio és Boss Fight Entertainment.

Forrás: Razer

Most egy újabb, a Helsinki-ben lévő második stúdiójukat is megalapítják, viszont ezt a nulláról kezdik és felvették hozzá igazgatónak Marko Lastikkát, aki korábban a Zynga, illetve az EA vezére volt. A GameSpot a hír kapcsán megjegyzi: az impozáns névsor ellenére még

évekre vagyunk attól, hogy a Netflix önálló, első saját fejlesztésű játékokat dobjon piacra, viszont egy új stúdió alapítása öles lépés ebbe az irányba.

A Netflix az eddig előfizetései mellé, hozzáadott értékként kínálja majd a játékokat, amelyek csak mobilon lesznek majd elérhetők, a szolgáltató saját alkalmazásában. Az Apple Arcade mintájára hirdetés- és mikrotranzakció-mentes modellt valósítanak meg.

Dani itt írt többet a témáról – KOPP:

A Netflix-előfizetők teljesen INGYEN tölthetnek egy zseniális, díjnyertes játékot

 

https://leet.hu/iskolakezdes/

×