A játékot minden előfizető teljesen ingyen megkap, a legjobb pedig, hogy magyar nyelven is végig izgulhatjuk a remek történetet.

A Netflix lassan ugyan, de egyre nagyobbra duzzasztja a videojátékos részét, ami egyelőre az Apple Arcade és a Google Play Pass nevű mobiljátékos szolgáltatásokkal versenyez. A Google és az Apple előfizetéseiben ugyan még sokkal több játék közül lehet válogatni, a Netflix előnye, hogy mindezt a már meglévő csomagjaiba pakolta be, azaz a streaming szolgáltatás összes előfizetője bármiféle pluszköltség nélkül megkapja a Netflix Gaming összes tartalmát.

Ez pedig egyre több és jobb játékot jelent, és bár nagy részük könnyed mobilos szórakozást ígér csupán, azért bőven találni olyat is köztük, melyekkel még a legnagyobb gamerek is órákat képesek elszórakozni. Ilyen például a Settlers-féle Townsmen, a zseniális akció-RPG Moonlighter, az elmúlt évek egyik legegyedibb mobiljátéka – a Before Your Eyes, a looter shooter Relic Hunters, vagy akár a League of Legends, úgy pedig az Arcane világában játszódó Hextech Mayhem.

Most pedig egy újabb csodálatos alkotás csatlakozik ebbe az impozáns listába. 

Ez a játék pedig nem más, mint a már rég beharangozott díjnyertes Oxenfree, amit a mai naptól kezdődően minden Netflix-előfizető teljesen ingyenesen letölthet – Androidon és iOS-en egyaránt.

A Night School Studio remekműve eredetileg egyébként még 2016-ban jelent meg PC-re, Xbox One-ra és PS4-re, majd egy évvel később már iOS-re és Androidra, amivel akkor több rangos díjátadón jelöltést értek el (Game Awards, Golden Joystick, D.I.C.E. Awards és még sok más), míg az Independent Games Festivalon a játék vizualitásért elismerést is kaptak.

Az Oxenfreet pedig tényleg érdemes is elkezdeni, hiszen egy remek narratív kalandhoz lehet benne szerencsénk, ami a döntéseink alapján többféleképpen végződhet. További jó hír, hogy a Netflixes megjelenéssel 30 újabb nyelvvel bővült a játék, köztük is a magyarral, vagyis az anyanyelvünkön is élvezhetjük a Camena-i gimnázium diákjainak misztikus történetét.

Nem mellesleg hamarosan érkezik az Oxenfree II is, ami az első rész után 5 évvel veszi fel a nem kevésbé misztikus fonalat. A folytatás már a Netflix gondozásában jelenik meg, miután a vállalat a videojátékos ágazat elindítása után felvásárolta a Night School Studiót.

Na és ezt láttad már?

Így néznének ki a kedvenc filmjeid és sorozataid pixeles játékként – KÉPEK

 

https://leet.hu/akcios-szoftverek/

×