A jövő konzoljainak külsejét jósolta meg egy mesterséges intelligencia.

Bár még csak 2 év telt el azóta, hogy a Sony és a Microsoft bemutatták az új generációs konzolokat, végre ott tartunk, hogy elkészültek az első koncepciók a következő szériából. Most azonban egy mesterséges intelligenciát bíztak meg azzal, hogy elképzelje: milyen külsőt kap a PlayStation 6, az új Xbox és a legújabb Nintendo konzol.

A Protect Your Bubble bemutatja a PS6, Nintendo Switch 2 és az Xbox Series 6 névre keresztelt konzolok dizájnját.

A mesterséges intelligencia által készített PlayStation 6 lebegő fehér dobozként látható, kék háttérvilágítással. A legfurcsább a kontroller, amiről eltűntek a klasszikus gombok, mint a négyzet, háromszög, kör és X. Ehelyett teljesen más panelek látható, melyek valamilyen új technológiát sejtetnek.

A Microsoft és a Nintendo esetében valamiért nem volt ennyire elvont elképzelése az AI-nak. Az „Xbox Series 6” nevet kapott koncepcióterv például nagyon egyértelműen úgy néz ki, mint egy „Xbox” konzol, egy Xbox One X-et idéző fekete házzal és egy Xbox Elite Wireless kontrollerrel.

Eközben az AI által alkotott „Nintendo Switch 2” koncepció a Joy-Con kontrollert emeli csak ki egy nagy képernyő mellett, amelyen élénk képek láthatók. Nyilvánvaló, hogy a mesterséges intelligencia sok képet kapott a Nintendo Switchről, Animal Crossing közben.

Mindezek persze őrült elképzelések az AI részéről, de nyilvánvalóan nem így néznek majd ki a valóságban a következő generációs konzolok. A jövőben teljesen más hardverek határozzák majd meg a konzolok dizájnját, és csak az idő tudja megmondani, hogy a gyártók milyen dobozba pakolják be őket. Ráadásul az sem biztos, hogy ezeket az elnevezéseket kapják.

Ezt láttad már?

Az AMD durván megnyeste az árakat – Bolond, aki ezek után Nvidia kártyát vesz?

 

https://leet.hu/iskolakezdes/

×