Ár-érték arányában verhetetlenek lettek a Radeon kártyák.

Épp a minap vizsgáltuk meg jobban az elmúlt hónapok videókártyával kapcsolatos árváltozásait, melyek a gamerek számára biztató számokat fedtek fel. A csökkenés továbbra sem áll meg, sőt, az elmúlt 30 nap jobban teljesített a július-augusztus időszakhoz képest. Az Nvidia pár napja bemutatta az új RTX 40-es szériát, ám úgy tűnik, hogy csak a méregdrága példányokat vásárolhatjuk meg idén.

Az AMD-nek nem is kellett nagyon több, 2022. szeptember 15-én egy új árazást prezentáltak. Ennek hatása a kiskereskedelmi árcédulákon is érezhető lesz majd. Több esetben akár 100 dolláros csökkenést is leolvashatunk, mely igazán vonzó ajánlatokká teheti az óriáscég modelljeit. Budget kategóriában eddig is vitték a prímet, ám úgy tűnik, hogy több oldalról támadnák most az Nvidia-t.

Mindegyik modelljük jobb ár-érték aránnyal rendelkezik, mint a konkurens kártya!

A fenti táblázatot az AMD publikálta, így a számok biztosan kozmetikázva vannak, ám a külsős tesztek alapján sem járunk messze az igazságtól. A kép bal oldalán az egyes kategóriákat olvashatjuk le, FullHD – Medium beállítástól egészen 4K-ig.

A táblázat többi része is meglehetősen egyértelmű. Az AMD kártyákat a konkurens kártyáival veti össze a cég. Jól látható, hogy árakban is kedvezőbbek a Radeon VGA-k, a legtöbb esetben 15-30%-kal több FPS-t kapunk a pénzünkért, ha az FPS/kifizetett dollár arányt nézzük. Mindezt sokszor barátságosabb fogyasztás mellett, mely manapság szintén nem elhanyagolható tényező. Az agresszív árazással nehéz lesz felvennie az Nvidia-nak a versenyt, ám biztosak lehetünk, hogy nem marad válasz nélkül az AMD lépése.

Borító: YT

Na, ez nagyon gáz – Ezért ne vegyél használt videokártyát!

https://leet.hu/vga-kartyak/

×