Végre egy régóta nem látott kategória is visszatért.

Call of Duty felhasználók sokszor böngészik a statisztikával foglalkozó oldalakat, hogy kiderüljön, éppen melyik fegyverek a legnépszerűbbek a játékban. Kétheti szinten mi is ki szoktuk gyűjteni ezeket, hiszen nem árt tisztában lenni az aktuális meta fegyverekkel. Azért kerülhetnek a listák élére, mert általánosságban ezek lehetnek a legjobb választások, nem is biztos, hogy alapsebzésben a legerősebbek, de ha minden faktort figyelembe veszünk (sebzés, kezelhetőség, range stb.) akkor ők kerülnek ki győztesen.

Érdekes lehet azonban egy másik lista is, mely szintén a WZRanked weboldalán kapott helyett. A K/D szekcióban azt olvashatjuk le, hogy az adott fegyverek mennyire halálosak egy felhasználó kezében. Minél magasabb ez az érték, annál több ölés jut egy-egy játékos halálára. Természetesen vannak egyező elemek a két (Meta vs. K/D) listán, de nem teljesen fedik egymást.

Nézzük is, hogy mely fegyverek rendelkeznek a legjobb K/D értékkel a Season 5 első hetei után!

5. H4 Blixen – 1.24 K/D

A Reloaded frissítésben megérkezett újdonságot sokan egyből a metavárományos kategóriába sorolták, úgy tűnik nem is véletlenül. A fejlesztők kigyomlálták teljes mértékben a fegyverrel összefüggő hibákat, így hónapokig uralta a listát. Az elmúlt hetek gyengítései után folyamatosan esik a K/D értéke, ám jelen pillanatban még az ötödik helyen találhatjuk meg. Az Automaton azonban vészesen közelít.

4. Armaguerra 43 – 1.25 K/D

A szezon másik nagy nyertese sem szeretne lemaradni a listáról. Hetekig a legnépszerűbb fegyver és SMG volt a játékban, úgy látszik, hogy teljesen megérdemelten. Bár a PPSh-41 az abszolút metában átvette a helyét, továbbra is rettentően halálos fegyvernek bizonyul, kötelező választás lehet a következő nerfig.

3. PPSh-41 – 1.27 K/D

Ahogy arra számítani lehetett, az SMG kategóriában ismét megvillanhatnak olyan fegyverek, melyek egy ideje eltűntek a süllyesztőben. Erre kiváló példa a PPSH-41, mely pár nap alatt az ötödik helyig verekedte magát a Season 5 első heteiben. Akkor lehetett sejteni, hogy nem áll meg ott, immáron a harmadik helyen találhatjuk meg.

2. Gorenko Anti-Tank Rifle – 1.34 K/D

Végre egy Snipert is köszönthetünk a listán. Az elmúlt pár hónap alatt nem sok ilyen eset volt, ám az in-game statisztikák sejtették már múlt héten, hogy új kedvenc lehet ebben a kategóriában. A 3-Line a legnépszerűbb, de a Gorenko halálosabbnak bizonyul. Bátran felvehetjük a földről, de a loadoutból sem hiányozhat.

1. UGM-8 – 1.43 K/D

Pickrate %-ban még bőven le van maradva, ha az első helyet nézzük, ám a népszerűségi lista dobogóját már magabiztosan befoglalta. TTK értékeinek hála a legjobb fegyvereket is lepipálja, nagyobb távolságokon sem kell szégyenkeznie. Az elmúlt hetek frissítéseinek nagy nyertesévé vált, magabiztosan áll a dobogó legfelső fokán.

A TOP 10 – K/D érték – 2022.09.14. (0:00) adatok alapján:

Warzone Mobile: Ennyien férünk majd be egy meccsbe

×