A gyártó önmegsemmisítésre is képes eszközére nyomós okkal került numerikus billentyűzet, de mégis mire lesz jó a kulcs az alján?

BINGO: a Kingston legújabb fejlesztésének elég sajátos megjelenést kölcsönöz a ráapplikált dupla gombsor, és erről is nevezték el. Az új pendrive az Ironkey Keypad 200 nevet kapta, amitől csak még retrósabb az egész, viszont ezzel éppen ellentétes maga a funkció! A HVG szerint

a numerikus billentyűzet egy 256 bites XTS-AES hardveralapú titkosítást biztosít az eszköznek.

 

Forrás: Kingston

Mivel a pendrive kapott saját beépített akkumulátort is, nincs szüksége szoftverre a feloldáshoz, ami ilyen formában a túlkomputerizált megoldásoktól rettegők beteljesült álma lehet. Ahhoz, hogy hozzáférj a rajta lévő adatokhoz, egy szállodai széf mintájára először

be kell pötyögnöd a PIN-kódot, és csak ezután tudod csatlakoztatni egy USB-porton keresztül.

A Kingston igazából egy szuperbiztonságos pendrive-ot fejlesztett az Ironkey Keypad 200-zal, hiszen illetéktelenek sem szoftveresen, sem az eltulajdonításával nem tudnak hozzáférni a rajta tárolt értékes adatokhoz.

Forrás: Kingston

Az eszközt erővel sem érdemes felnyitni, mivel, a kemény műgyanta tokozás lényegében önmegsemmisítő funkciót ad az egészhez, lévén vele együtt törik darabokra a meghajtó, ha valaki így akarna hozzáférni.

És akkor még nem beszéltünk a billentyűk polimerbevonatáról, ami felismerhetetlenné teszi a rá kerülő ujjlenyomatokat is.

A Keypad 200-ra dupla biztonségi réteget állíthatunk be, hiszen nem csak felhasználói, hanem rendszergazdai PIN-kód is beállítható hozzá. Ez utóbbi akkor is jól jön, ha a user kódját tíz kísérletből sem sikerült beütni. Az ugyanenni alkalommal elrontott rendszergazdai PIN-kód szintén önmegsemmisítést eredményez: gyári állapotba helyezi vissza a pendrive-ot, ezzel véglegesen törli az adatokat.

A biztonságnak ára van: annak függvényében, hogy mekkora tárhelyre van szükségünk (8-128 gigabájt) az Ironkey Keypad 200 35-140 ezer forintba kerül.

Neki is jól jött volna:

Részegen elájult az utcán, elveszített 2 pendrive-ot, egy egész város személyes adataival

 

 

 

×