460 000 lakos személyes adatait hagyta el az ittas alkalmazott.

Gonosz módon azt feltételezem, hogy van olyan olvasónk, aki már átérezte azt, hogy milyen, amikor másnaposan felébred, és nem tudja, mi is történt pontosan előző este. Aki nem, annak hatalmas pacsi! Sajnos hiába ad féktelen örömet az alkohol, néha előfordul, hogy olyan dolgot teszünk, aminek a következményét akkor fel sem tudjuk mérni. Egy japán alkalmazottnak van miért szégyenkeznie, hiszen nem egyszerű dolgot hagyott el.

Egy negyven év körüli alkalmazott Japánban egy egész város személyes adatait tartalmazó USB pendrive-okat hagyott el.

A BBC beszámolója szerint Amagasakiban egy cég alkalmazottai közel félmillió ember adatait mentették pendrive-okra, mielőtt a szomszédos Oszakába utaztak egy találkozóra. Aztán elmentek szórakozni a kollégákkal az éjszakába. Az adatok elvileg tartalmazták a város teljes lakosságának nevét, születési dátumát és lakcímét, sőt sokkal érzékenyebb információkat is, mint például, hogy milyen helyzetben vannak a családtagok.

A lakosok megnyugtatására a város tisztviselői elmondák: az adatokat titkosították és jelszóval védik a pendrive-okon. Persze sejthetjük, hogy ez mennyire hatékony egy szakavatott kezében. Egyelőre semmilyen jel nem utal arra, hogy bárki is hozzáfért volna az adatokhoz, az azonban biztos, hogy igen jól járt volna az illető, aki megszerzi. Korábban személyes adatokat dollármilliókért árultak a neten.

Nem sokkal később a város önkormányzata bejelentette, hogy minkét pendrive meglett, megtalálták az elhagyott táskát az egyik ház előtt. Kicsit olyan, mintha elaludtak volna, aztán a táskát ott felejtették.

Sajnos az nem derült ki, hogy mi lesz most a szóban forgó alkalmazottakkal, de bizonyára kemény büntetésre számíthatnak.

A borítókép illusztráció.

Ezt láttad már?

Nem találod ki, mekkora lett a Fall Guys közösség, miután a játék ingyenes lett

 

×