A Riot Games igazán izgalmas csoportkört hozott össze, mindegyik Group egy mini-bajnokság volt.

A Riot Games igazán izgalmas csoportkört hozott össze, mindegyik Group egy mini-bajnokság volt. Volt győztesek, illetve vesztesek ága is, így tehát olyan csapattal is találkozhattunk, akik jóval kevesebb időt töltöttek a világeseményen, mint a többiek.

A rájátszás felső ágában 3 Best of 3 meccset kell nyerni ahhoz, hogy egy csapat eljusson a nagy döntőbe, erre pedig a csoportkör formája alapján talán a DRX a legesélyesebb. Viszont a Decider meccseken megtalálta magát a FunPlus Phoenix is, ahogy a Fnatic is végre úgy játszott, mint ahogy azt a rajongók elvárták volna tőlük.

Az alsó ágon a Team Liquid és a Fnatic vívott regionális rangadót, míg a FunPlus Phoenixnek a chilei Leviatánt kellett legyűrnie ahhoz, hogy továbbjusson és esélyt kapjanak a javításra.

 

A felső ágon az OpticGaming, a DRX, az XSET és a Loud ment nagyokat, s sokak meglepetésére az Optic, na meg a Loud folytathatja a felső ágon a versenyt. A DRX veszített a győztesek meccsén, míg az XSET is legyőzőre talált. Így alakult ki az alsóági negyeddöntő, az FPX-DRX, na meg az XSET-Fnatic párosokkal.

Most már eljutottunk a verseny azon pontjára, amikor semmi sem egyértelmű, így nagyon esélyeseket sincs értelme hirdetni. Pláne azért nem, mert a Loud mindent borított, amikor kétvállra fektették a DRX-et.

A meccseket a Leet Esport csatornáján magyar nyelven, élőben is követhetik az érdeklődők, ráadásul mindeközben értékes nyereményeket is nyerhetnek!

A VCT 2022 közvetítések támogatója a Foodpanda.

Minden egyes közvetítés alatt egy 10.000 Ft-os Panda Market vásárlási utalvány talál gazdára.

×