A magyar nézők mindösszesen csak 900 forintért cserébe nézhetik a 186 milliárd forintból elkészített, úgy minden idők legdrágább sorozatát.

Szeptember 2-án hosszas várakozás után végre bemutatkozott minden idők legdrágább és leggrandiózusabb sorozata, a Gyűrűk Ura: A Hatalom Gyűrűi. A Középföldén – több ezer évvel a Gyűrűk Ura és a Hobbit eseményei előtt – játszódó történetről egyelőre nehéz lenne ítéletet mondani, legalábbis két rész után elég merész mutatvány lenne. Azt azonban már bizton meg tudjuk állapítani, hogy nagyon meglátszik a beleöntött pénzmennyiség.

A J.R.R. Tolkien csodálatos művein alapuló Hatalom Gyűrűi ugyanis minimum 1 milliárd dollárból született és születik meg, a nyolcrészes, 465 milliós ~ 186 milliárd forintos első évadot követően ugyanis még további néggyel, azaz összesen öttel tervez az Amazon. Ezzel jelenleg ez minden idők legdrágább sorozata. A világ legnagyobb vállalata egyébként még 2017-ben szerezte meg a kult-klasszikus fantasy adaptációs jogait potom 250 millió dollárért, míg ebbe a sorozatra még ennél is többet költött.

Mindez pedig abszolút meg is látszik, a Hatalom Gyűrűi pontosan olyan, mint egy nagyobb költségvetésű mozi, csak épp a nappali laposképernyőjén. A forgatásokat például az eredeti filmtrilógia helyszínén, Új-Zélandon ejtették meg, a díszleteket és a jelmezeket pedig a legaprólékosabb műgonddal alkották meg. A Hatalom Gyűrűinél most nincsen látványosabb, gyönyörűbb sorozat a világon, a fantasy műfajban legalábbis egészen biztosan nem.

A The Guardian újságírója, Rebecca Nicholson szerint a Hatalom Gyűrűi annyira jól néz ki, hogy mellette a Sárkányok háza amatőrnek tűnhet, amit a Minecraftban rakosgattak össze. A Telex írója, Flachner Balázs ennél már árnyaltabban fogalmaz, szerinte ugyanis a Hatalom Gyűrűi „az eddig kiadott első két rész alapján hihetetlenül látványos, nézni is jó, de egyelőre kicsit hiányzik belőle a lélek.”

Bárhogyan is, ezt a sorozatot mindenképpen érdemes elkezdeni minden olyan nézőnek, akik szeretik a fantasy-t. És bár kevesen vannak ilyenek, de azok is tehetnek egy próbát, akik eddig még hozzá sem szagoltak a Gyűrűk Urához vagy a Hobbithoz, hiszen ez tulajdonképpen mindkettő előzménye, és bár jó képben lenni a Tolkieni történelemmel, de annak hiánya sem vesz el semmit az élményből.

A legjobb az egészben, hogy mindezt a magyarok mindösszesen 900 forintért végig izgulhatják az Amazon saját streaming szolgáltatásán, a Prime Videón – ami valljuk be, nevetséges összeg egy ilyen fantasztikus sorozatért cserébe. 

A Hatalom Gyűrűi első két része már nézhető is, míg a további epizódok hetente érkeznek, egészen október 14-ig, amikor befejeződik az első évad.

Na és erről hallottál már?

Drága a Netflix? – Ekkor jöhet a minden eddiginél olcsóbb csomag

 

https://leet.hu/akcios-szoftverek/

×