A Microsoft-é az ActiVision, de veszi-e a bátorságot, hogy a CoD-dal előnyben részesíti saját platformjait? Ez nagyon érdekli a brit hatóságokat is!

Most, hogy beteljesült a gaming iparág árgus szemekkel figyelt üzlete, végre jogosan lehet feltenni a kérdést a Microsoftnak, hogy az ActiVision termékei esetén előnyben részesíti-e saját platformjait a PS-sel szemben. Ez főleg azért aktuális – hívta fel a figyelmet Arpi ebben a cikkünkben, mert egy élő szerződés szerint a Playstation-ösök hamarabb húzhatják meg a ravaszt az idei CoD-ban, mint a többiek.

Forrás: ActiVision

Phil Spencer, a gaming üzletág vezérigazgatója arra reagálva írt az általunk is hivatkozott blogbejegyzésben, hogy a felvásárlás miatt egyre többen aggódnak a Call of Duty franchise és úgy általában az ActiVision Blizzard versenyképességéért.

Nem lenne sem (teljesen) ördögtől való, sem példa nélküli, hogy egy-egy márkát valaki kisajátít – ahogy pl. a Sony teszi a God of War-ral, vagy a Microsoft a Halo-val.

A CoD viszont sokkal nagyobbra hízott szent tehén annál, hogy szórakozzanak vele. Spencer ugye
ígéretet tett rá, hogy a Call of Duty-k ugyanabban a verzióban és ugyanazon a napon fognak megjelenni Playstation-re, mint Xbox-ra, meg persze ahhoz is ragaszkodni fognak, hogy a játékosok platformoktól függetlenül tudjanak találkozni a multiplayer-ben.

Szép gesztusnak TŰNIK, de nem biztos, hogy a Microsoft puszta jófejségből döntött így, hiszen Spencer cikke pont azon a napon jelent meg, amikor

Angliában nyilvánosságra hozták egy Microsoft ellen zajló vizsgálat jelentését – benne az aggodalmaikkal, éppen az ActiVision felvásárlása kapcsán!

Forrás: ActiVision

A brit gazdasági versenyhivatal szerint felmerült a gyanú, hogy az üzlet sérti a tiszta verseny szabályait – írja az NME, mert

a riválisoktól megvonhatja a hozzáférést az ActiVision Blizzard jelenlegi és jövőben készülő termékeihez, vagy sokkal rosszabb feltételekkel teszi azt lehetővé.

Hozzáfűzték: bizonyítékuk van rá, hogy a Microsoft kutatta a lehetőségeket a saját ökoszisztémája és az ActiVision kombinálására. Ez arról árulkodik, hogy versenyt károsító lépésre készülhetnek a konzolok, felhők és PC-k piacán. A két cég öt napot kapott a brit hatóságtól arra, hogy tisztázza az aggályokat, különben indul a vizsgálat második fázisa, amibe már független szakértői testületet is bevonnak.

Call of duty black ops cod GIF on GIFER - by Fauk

Beszédes, hogy a vezérigazgató éppen ezen a napon, éppen ezt a kérdést feszegette a nyilvánosság előtt. Lehet, hogy trükközés van a háttérben? Elég volt a britek intő figyelme, vagy még bepróbálkoznak valamivel? Figyeljük a fejleményeket!

Persze a Sony-t sem kell félteni:

Microsoft: A Sony fizet a fejlesztőknek, hogy a játékaik ne kerüljenek a Game Passba

 

https://leet.hu/iskolakezdes/

×