Úgy tűnik, hogy Európában, így hazánkban is nagyobb eséllyel szerezzük meg PlayStation platformon a Platinum trófeákat, mint például az amerikaiak.

Annak ellenére, hogy a PlayStation Japánból származik, és ott vannak a legkitartóbb játékosok, úgy tűnik, hogy van olyan dolog, amiben mi európaiak jobbak vagyunk. Legalábbis erről számolt be nemrég maga a Sony.

Az európai PS4 és PS5 játékosok nagyobb valószínűséggel szereznek platina trófeákat, mint egyesült államokbeli társaik.

A múlt héten Japánban megrendezték a CEDEC 2022 játékfejlesztői konferenciát, ahol Kenjo Akiyama, a Sony egyik vezetője tartott előadást a PS4 és PS5 felhasználói statisztikáiról. Akiyama ismertette, hogy a japán játékosok általában magasabb trófeaszerzési arányt érnek el, ami arra utal, hogy sokat játszanak egyetlen címmel, és sok trófeát szereznek, mielőtt más játékot kezdenek – írja a VGC.

Ugyanakkor az is kiderült, hogy az európai és (a Japánon kívüli) ázsiai játékosok nagyobb valószínűséggel szereznek Platina szintű trófeát a játékokban, miközben ez nem jellemző az Egyesült Államokban élőkre.

Akiyama ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy míg a japán játékosok majdnem olyan alacsonyan szinteket szereznek meg, mint az USA játékosai, a legnehezebb játékokban viszont Japán és Ázsia sokkal gyakrabban kap Platinum trófeát.

Ez azt jelenti, hogy miközben mi európaiak több Platinum trófeát szerzünk, az ázsiai játékosok sosem adják fel, így eltökélt szándékuk, hogy a legnehezebb kihívásokat is megcsinálják, időt, energiát nem kímélve.

Végeredményben tehát az európai és az ázsiai játékosok több Platina trófeát szereznek, és több esetben fejeznek be egy játékot 100 %-ban. Az is kiderült egyébként, hogy Japánban sokkal többen játszanak ingyenes játékokkal, mint máshol. Az USA-ban és Európában pedig többen játszanak online multiplayer játékokkal, mint Japánban.

Az is érdekes, hogy a dobozos (lemezes) játékok aránya is Japánban a legmagasabb. Neked gyakran van Platinum trófeád?

Ezt láttad már?

Akciófigyelő | 5+1 iskolakezdési akció, amit nagy hiba lenne kihagyni

 

×