A felhasználók fellélegezhetnek.

Az Intel éppen a napokban jelentette be, hogy immáron Kínán kívül is megvásárolhatjuk az ARC A380-as videókártyájukat. Az európai start dátuma még kérdéses, de bizonyára arra sem kell már sokat várni. Az elmúlt időszakban a cég illesztőprogramjai is sokat javultak, ám még mindig rengeteg dolga lesz a mérnököknek és programozóknak.

Most, hogy szélesebb körben is elérhetővé vált a videókártya, természetesen egyre több elborult ötlettel találhatjuk majd szembe magunkat. A BIOS módosítások és a tuningkísérletek mellett az egyre hanyatló bányászás sem maradhatott ki a repertoárból. A Red Panda Mining csapata máris befogta egy kis munkára a szinte még meg sem jelent kártyát.

Nem biztos, hogy a legjobb ötlet volt!

Ehhez szoftveres támogatásra is szükség volt, ám pár napja ez sem okozhat gondot, hála a Nanominer fejlesztőinek. Az ARC A380 10 MH/s hashrate-et tudott kisajtolni magából 75 wattos fogyasztás mellett, optimalizálások nélkül. Igazán lehangoló eredmény ez, még a híresen gyenge GTX 1660 széria is jobb értékeket produkált. Ha figyelembe vesszük a fogyasztást, akkor ez 0.136 MH/s-t jelent wattonként, míg az átlag 0.38 között alakul a manapság népszerű kártyáknál.

Intel Arc A380

A kártya alapvetően 6GB memóriával rendelkezik, ám a rendszer VRAM fogyasztása miatt nem tudja kiszolgálni az Ethereum (ETH) DAG fájlját sem, így csak az Ethereum Classic maradt. Úgy tűnik, hogy a világ egyik legrosszabb bányászkártyáját készítette el az Intel, ám ezt nem sokan bánják.

Forrás: Videocardz

Mennyiért ússza meg a Facebook, hogy szórakozik a felhasználók adataival? Hamarosan kiderül…

https://leet.hu/vga-kartyak/

×