Nem sokat szöszölt az HBO Max, amikor arról kellett dönteni, hogy mekkora terepet ad a Trónok harca előzményeinek. De mitől ilyen magabiztosak?

Bár azt kevesen vonták kétségbe, hogy a Trónok harca minimum spinoff-okért, sőt, előzménysorozatért kiált, kevesen gondolták volna, hogy rögtön az első projekt, a House of the Dragon rajtja után eldől: a történet évekig velünk marad.

Az HBO nem sokkal az első rész vetítése után, a múlt héten eldöntötte, hogy berendeli a produkció második évadját

közölte a Variety.

Forrás: HBO

A közlemény szétfröcskölése előtt persze rápillantottak a nézettségi adatokra, és azok több mint meggyőzőek voltak: a House of the Dragon nyitányát csak az első napon tízmillióan streamelték. Az eleve bombasztikus sikert fokozni is tudták a premier után: négy nap leforgása alatt megduplázták a számokat, és a húszmilliós küszöb átlépése után a Max rögtön bejelentette, hogy jöhet a folytatás.

„Több mint büszkék vagyunk arra, amit a House of the Dragon teljesített az első szériával: a csodálatos stáb hatalmas kihívásokkal és elvárásokkal szembesült, de máris bebizonyították, hogy a sorozat kihagyhatatlan”

– lelkendezett Francesca Orsi, az HBO programjaiért felelős alelnök.

 

A Trónok harca előtt 200 évvel játszódó sorozat a Targaryen-házra öszpontosít, és George R.R. Martin hónapokkal a megjelenés előtt sejthette, hogy nagy durranás lesz, hiszen júliusban, a San Diego-i Comic-Conon már fecsegett is a második évadról.

Pénz nem számít: az HBO nagyon kitett magáért, hogy igényes és látványos sorozatot kapjunk, hiszen amíg a Trónok harca leges legnagyobb költségvetésű epizódja, A fattyak csatája 15 milliós költségvetésből készült, addig

most minden egyes részre 20 millió dollárt (közel 8,3 milliárd forintot) szánnak.

Összehasonlításképpen: minden idők legdrágább magyar mozifilmje, a Petőfi-emlékévre készülő Most vagy soha! hatmilliárd forintból forog.

Amúgy eléggé próbára teszi az embert, ha követni akarja a karakterek viszonyait, de a Leet segít:

Ki kicsoda a House of the Dragon-ban? Itt a gyorstalpaló, hogy ne zavarodj össze!

 

https://leet.hu/akcios-szoftverek/

×