A GPD műhelyében egybeolvasztanák a Sony konzoljának három változatát.

PlayStation Portable egy kézikonzol, melyet a Sony fejlesztett. A konzol fejlesztését a 2003-as Electronic Entertainment Expón jelentették be, és 2004. május 11-én, a Sony 2004-es E3 előtti sajtójátékoztatóján mutatták be. A rendszer 2004. december 12-én jelent meg Japánban, 2005. március 24-én Észak-Amerikában, illetve 2005. szeptember 1-jén a PAL régióban. Első számú riválisa a Nintendo DS volt, a videojátékok hetedik generációjának tagjaként.

A többi azóta már történelem, több változatot is kaptunk a kézikonzolból. Ezek közé sorolható a modernebb kinézettel operáló Vita, vagy épp a szétcsúsztatható PSP Go. Úgy tűnik nem csak az akkori gamereknek hiányzik ez a kialakítás, hiszen a GPD műhelyében egy meglehetősen hasonló, hordozható kézikonzol képe kezd rajzolódni.

Még fizikai billentyűzetet is találhatunk rajta!

A GPD Win 4 szériája egyszerre merített ihletet mindhárom fő PSP variánsból. Egy kicsit emlékeztet az alapmodellre és a Vitára, míg a kijelzőt feltoló mechanika egyértelműen a Go-t idézheti meg. Az ereje azonban brutális lesz, így modern címeket is gond nélkül futtathatunk majd rajta.

Egy nyolc magos Ryzen processzor felel majd a számításokért, a grafikai egység a cég legmodernebb, RDNA 2 architektúrájára épül majd. 12 ilyen grafikai magot találunk majd meg, így a Steam Decknél is jobb teljesítményre számíthatunk. A fizikai billentyűzet extra pont lehet sokaknak, ám manapság már az érintőképernyős beviteli módon sem lepődött volna meg senki. Találhatunk USB-C portot is a GPD Win 4-en, de az iparági pletykák alapján az ujjlenyomatolvasó sem marad majd le.

Forrás: Videocardz

Te elfogadnád a modern „PSP”-t ?

Szánalmas, hogy a 2022-es Saints Row-nál még a 16 éves eredeti is jobb játék

https://leet.hu/vga-kartyak/

×