A világ legnagyobb telekommunikációs cége partnerségre lép a világ legnagyobb privát műholdas internetszolgáltatójával.

Ahogyan korábban írtuk, a Tesla és a SpaceX első embere, Elon Musk és a T-Mobile amerikai részlegének elnöke, Mike Sievert egy egészen grandiózus esemény keretében bejelentették, hogy a két vállalat egyesíti erejét, hogy teljesen és végleg megszüntessék azokat a holtzónákat, ahol jóformán semmilyen internet- és mobilszolgáltatás nem érhető el.

Ez egy teljesen új szolgáltatás indulását is jelenti, ami elviekben már 2023-ban elindul, de csak az Egyesült Államok területén,, plusz Hawaiin, Alaszka egyes részein, Puerto Ricóban és bizonyos óceáni részeken. Musk azonban megjegyezte, hogy ha a szolgáltatás beválik, akkor idővel globálisan is bevezethetik az új rendszert. Sőt, mindezt nem korlátozná kizárólagosan a T-Mobile-ra, azaz más vállalatokkal is szívesen szövetségre lépne.

Ezzel az összefogással nyilván mindkét fél hatalmasat nyer, mégis jobban örülhet a T-Mobile. Az összefogás ugyanis elsődlegesen arról szól, hogy a vállalat alapvető mobilos szolgáltatásait, mint például az SMS és az MMS küldést-fogadást vigyék azokra a helyekre, ahol nincsenek kiépített adótornyok. Ezek helyett fogják a Starlink műholdjait használni, hogy az eddig elérhetetlen területeken is lehessen használni ezeket a szolgáltatásokat.

Az árakról egyelőre nem esett szó az eseményen, bár Sievert szeretné, hogy a legnépszerűbb csomagok ügyfelei számára ingyenes legyen a műholdas összeköttetés. Azt azonban hozzátette, hogy az olcsóbb csomagok előfizetőinek extra költséget számolhatnak fel ezért, ami egy szintén piszok olcsó havidíjas modellben érkezhet. A végső cél pedig, hogy a rendszert úgy tökéletesítsék, hogy adat- és hangszolgáltatást is tudjanak majd nyújtani.

Ami pedig a legjobb, hogy az új hálózat a szolgáltató keskenysávú spektrumán keresztül sugároz, magyarul a Starlink × T-Mobile szolgáltatása szinte minden 5G-képes mobiltelefonon bármiféle trükközés nélkül elérhető lesz. 

Na és erről hallottál már?

Már a Kilimandzsárón is jobb az internet, mint a magyar vidéki településeken

 

https://leet.hu/california-access/

×