Ha marad ez a felállás, és a Microsoft valóban nem emel az árain, akkor a konzolgeneráció egyik legnagyobb ásza az Xbox Series S lehet.

Nem mondhatjuk, hogy a Sony PlayStation 5-ös áremelése csak úgy a semmiből zúdult ránk, az viszont már meglepőbb, hogy mindezt azonnali hatállyal lépte meg. Ez pedig azt jelenti, hogy aki még kedden vagy szerdán rendelt magának PS5 konzolt, az még az eredeti áron tehette meg, aki viszont csütörtökön vagy ma tenné, már a komolyan megemelt árán juthat csak hozzá.

Külön érdekesség, hogy ezt csak bizonyos piacokon merte meglépni a vállalat. Japánban például a drágulás csak szeptembertől lép érvénybe, Amerikát pedig egyelőre teljesen elkerüli. Kissé kirekesztő üzletpolitika, be kell valljuk, ami azért lehet kellemetlen a Sony-nak, mert szlogennek pont a „For the players-t”, azaz a „A játékosoknak-ot” választották, de most úgy tűnik, néhány gamer fontosabb, mint a többi.

Mivel a napokban így szóba jött a gazdasági helyzet miatt egyébként teljesen érthető drágulás, a Windows Central az Xbox-divízió fejének, Phil Spencernek szegezte a nagy kérdést,

miszerint a Microsoft tervez-e a Sony-hoz hasonló emelést? 

Spencer erre elég határozottan azt válaszolta, hogy jelenleg semmiféle hasonló intézkedést nem terveznek, mindkét kurrens generációs játékgép, az Xbox Series S  és a Series X a megjelenéskori árán lesz továbbra is kapható. Ez azt jelenti, hogy a gyengébbik XSS masina 115.000-, az XSX pedig 185.000 forintos ajánlott fogyasztói áron lesz kapható. Az árazás természetesen kereskedelmi egységenként változhat, de a konzol eredeti árán egyelőre nem kívánnak növelni.

Eljött a Series S ideje!

Sokan nem érthették, hogy a redmondiak miért rukkoltak elő egy hardveresen gyengébb géppel, ami kizárólag a digitálisan megvásárolt játékokat képes lejátszani, miközben az új PS olcsóbbik, lemezolvasó nélküli modellje képességben egyáltalán nem marad el az alapgéptől.

Nos, ez az utóbbi időben, a felvezetőhiány miatti gyártási nehézségek megjelenésekor megválaszolásra került, hiszen sok helyütt egyik erőgépet sem lehetett megtalálni, csak az olcsóbbik Xboxot. Sokan emiatt is vitték haza ezt a gépet, ami mostanra kifejezetten feltornázhatta az Xboxos eladási mutatókat. A Series S ugyanis tökéletesen alkalmas az újabb címek futtatására, és hiába nem tudja a natív 4K-t, már régebbinek számító (kb. 2016-os átlag) Full HD tévéken azért egészen pazarul tudnak kinézni a játékok.

A Sony áremelése pedig még inkább az olcsóbb Xbox felé terelheti a játékosokat, hiszen bárhogyan is számolunk, az XSS jelenleg feleannyiba került polcról, mint egy PS5. A játékok is olcsóbbak rá, mivel a Sony a saját gyártású alkotásainak árát is megemelte, míg a Microsoft ezt szintén nem tette meg, sőt, a sajátjaikat azonnal küldik is a Game Pass kínálatába. Ha pedig a használt piactól sem rettegünk, akkor Series S-t már 70-80.000 forintért is találunk, ami valljuk be, több mint baráti.

A jelenlegi inflációt, gazdasági helyzetet és energetikai krízist tekintve több mint valószínű, hogy rengeteg játékos agyal azon, hogyan tudna spórolni a hobbiján, a kedvenc kikapcsolódási, stresszoldási tevékenységén, hogy ne kelljen teljesen lemondani róla. Erre egyébként mi is adtunk néhány tippet, de a konzolok áramfogyasztásáról is értekeztünk már, és mindezek alapján egy konklúziót vonhatunk le:

Ha az MS legalább a Series S árán nem változtat, akkor ezzel a konzollal irdatlan nagy játszani vágyó tömegek fogják átvészelni a ránk szakadó gazdasági válságot.

További tippekért pedig mindenképp olvass bele ebbe a cikkünkbe is:

Így spórolhatsz sokat a játékok árán az egyre ínségesebb időkben

 

https://leet.hu/akcios-szoftverek/

×