Meglehetősen érdekes szituációkat szülhet a rendelet.

Pakisztánban, rengeteg országhoz hasonlóan a videókártyák MSRP árához a belföldi adók is hozzáadódnak, így kapjuk meg az egységek pontos árát. Ez jelenleg olyan 36% környékén van, így sok nagykereskedés trükközik az árcédulákkal, hogy kevesebb extra költséget kelljen ráfizetniük. Ennek köszönhetően mind a játékosok, mind az eladók profitáltak, ám az államnak ez érthető okokból nem igazán tetszett.

Különleges GPU adót vezetne be Pakisztán!

A hivatalos dokumentum

A döntéshozók is érezték, hogy ez nem mehet ilyen formában tovább, így egy olyan rendszer bevezetését tervezik, melyet már nehezebb kijátszani. Gondolhatnánk, hogy a gyártó által megadott MSRP árat veszik figyelembe, netán a teljesítménymutatókat, ám úgy tűnik, hogy teljesen más utat választanának. A videókártyák memóriáinak méretét figyelik, a VRAM mennyisége alapján állapítják meg a VGA-k értékét és az utánuk fizetendő adót. A fentebb látható, teljesen hivatalos dokumentum már augusztus 17-én megszületett, így nem beszélhetünk internetes tréfáról.

Rengeteg érdekes esetet idézhet elő majd a fenti táblázat. Vegyük példaként a 12GB-os 3060 és a 8GB-os 3070 példáját. A 3070 jelentősen erősebb minden téren, ám a pakisztáni hatóságok szempontjai alapján bizony kevesebbet ér, mint a két kategóriával gyengébb példány. AMD oldalról idevehetjük a 8GB-os RX 6500XT-t, mely a fenti papír szerint éppen annyit ér, mint a fent emlegetett 3070. Az internet népe egyből mémként kezeli a helyzetet, sokan felvetették, hogy lassan jöhetnek a cserélhető memóriával felvértezett kártyák.

Forrás: Videocardz

Megérkezett az első benchmark – Ilyen erős lehet az új Ryzen széria

https://leet.hu/vga-kartyak/

×